Selectați pagina

Comentariul zilei. Dezbinare în Mitropolia Basarabiei şi sfidare pentru Mitropolia Moldovei

Comentariul zilei. Dezbinare în Mitropolia Basarabiei şi sfidare pentru Mitropolia Moldovei

La data de 17 ianuarie 2014, Ministerul Justitiei al RM a inregistrat un nou cult religios: Mitropolia Chisinaului si a Moldovei de Rasarit (vezi http://rson.justice.md/ru/organization/view/9050).

Inregistrarea acestui “cult religios” a rascolit si descoperit vechea rana a invaziei sectelor prin liberalizarea cultelor in Moldova.

Inca in 2007 cind a fost adoptata noua lege a cultelor religioase si partilor lor componente, reprezentantii Bisericii Ortodoxe din Moldova (monahi, clerici, crestini si organizatii) s-au opus vehement noilor sale prevederi. Atunci s-a cerut guvernarii sa nu egaleze Biserica Ortodoxa cu toate celelalte culte ci sa recunoasca atit de facto cit si de jure rolul primordial al Bisericii Ortodoxe si aportul milenar in dezvoltarea acestui neam. In acest sens au fost aduse argumente legislative comparative cu alte state europene. Cererea de baza a credinciosilor a fost ca statul Republica Moldova prin legile sale sa defineasca clar cultele religioase destructive, oculte, totalitare, etc. si sa interzica inregistrarea acestora. O alta cerinta a fost de a revedea procedura de inregistrare a cultelor, astfel incit confesiunele netraditionale acestui popor sa obtina un drept de a activa doar dupa o perioada de incercare, cum este spre exemplu in Romania. Dupa cum stim, aceste cerinte nu au fost auzite de guvernantii de atunci.

Mai tirziu, in mod sistematic, fostul ministru al justitiei Alexandru Tanase a tot organizat mese rotunde si intilniri cu organizatii internationale promovind idea liberalizarii cultelor! In aceiasi perioada a fost inregistrata liga islamica (vezi http://rson.justice.md/ru/organization/view/5928). Deci, in o Tara ortodoxa, unde si in perioada robiei otomane erau interzise moscheiele, s-au deschis bratele tradarii.

Desigur, e suficient sa deschizi portile si ispitele vor continua sa vina sir. Cred ca ne amintim cu totii si de initiativa unui grup de “tineri” din anul trecut ce-si propuneau sa inregistreze oficial cultul lui satan. Si desigur ar fi reusit si ei, caci “legea” le permite.

Astfel, nu mai are prostia limita, iar poporul bastinas nu mai are cuvint si nici dreptul sa-si apere Tara si copii. Dupa cum zicea Eminescu, “nu mai poate strabate de atita strainatate…”.

Inregistrarea in ianuarie 2014 a unei noi Mitropolii in frunte cu un “presedinte”-mirean, doar ne mai aminteste a cita oara déjà, ca stapinii acestei lumi vor sa ne fure ce avem mai scump si credinta o egaleaza cu un SRL sau ONG. Chiar daca clericii din Mitropolia Basarabiei din motiv de conflict de interese au organizat sau tolerat aceasta noua inregistrare, pentru noi e cazul inca o data sa recunoastem ca legea statului este in razboi cu credinta ortodoxa!

Ce e de facut? Sa ne intrebam fiecare pe noi insine si sa-l rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne apere de pacatul tradarii.

Cu noi este Dumnezeu!

Vezi mai jos comentariul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolia Moldovei la acest subiect, dar si interpretarea reprezentantilor mass-media (http://mitropolia.md/comunicat/)

[youtube]http://youtu.be/u01WS-FXkso[/youtube]

Redacția ziarului APARATORUL

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

8 Comentarii

 1. nume

  Pe lista cu organizatii am vazut si biserici inregistrate cu IDNO, ce e de facut, merita sa mai mergem la ele?

  Răspuns
  • marele Păcătos

   neapărat!
   până la schimbarea Crezului sau a rugăciunii Tatăl nostru.
   sau dacă îl vor pomeni pe papă sau pe alt ereziarh.

  • nume

   Multumesc frumos!

 2. slava

  de mers poate si se poate numai ca am in bisericile cu idno, nu mai exista impartasanie

  Răspuns
  • marele Păcătos

   chiar de ar fi un preot purtând pecetea lui antihrist, stă Îngerul Păzitor şi Împărtăşă cu Sfintele Taine.
   De aceea, până la schimbarea Crezului sau a rugăciunii Tatăl nostru trebuie să mergem la Biserică!

 3. slava

  nu prea cred in preot pecetluit, deoarece cum se spunea in proorocii cei cu pecetea nusi vor putea face cruce, nici rugaciune sa rosteasca, asa ca preotul care face cruce si se roaga nar putea fi pecetluit

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *