Selectați pagina

Codul Penal va fi completat cu pedepse aspre pentru acțiuni de terorism

Codul Penal va fi completat cu pedepse aspre pentru acțiuni de terorism

judecata lumeascaCodul Penal ar urma să prevadă pedepse cu închisoarea pentru acțiuni de terorism, inclusiv recrutarea și facilitarea deplasărilor. Modificările sunt propuse de autorități pentru a se alinia măsurilor luate de mai multe state europene.

Așadar, recrutarea și instruirea în scop terorist, călătoria în scopuri teroriste sau facilitarea călătoriei urmează să constituie infracțiuni care se pedepsesc cu închisoarea. Astfel, instruirea și recrutarea în scop terorist se va pedepsi cu privare de libertate de la 4 la 8 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pentru o perioadă de până la 5 ani. Persoana juridică se va alege cu o amendă și lichidarea acesteia. De asemenea, călătoria în scop terorist se va pedepsi de la 3 până la 7 ani de închisoare, iar pentru organizarea sau facilitatea călătoriei se prevede privarea de libertate până la 6 ani.

Potrivit autorilor documentului până acum era posibilă pedepsirea unei persoane doar pentru implicarea în antrenamentul celor care urmau să comită atacuri teroriste. Acum orice implicare care le facilitează realizarea scopului ar urma să fie pedepsită.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Parlament la începutul acestei săptămâni și urmează să fie supus votului.

Sursa: http://www.bizlaw.md/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке