Selectați pagina

Clubul de rugby din Christchurch intenționează să-și schimbe numele și logo-ul pentru a nu ofensa musulmanii, acesta fiind asociat cu cruciadele dintre creștini și musulmani

Clubul de rugby din Christchurch intenționează să-și schimbe numele și logo-ul pentru a nu ofensa musulmanii, acesta fiind asociat cu cruciadele dintre creștini și musulmani

Atacul din Noua Zeelandă cutremură și lumea sportului. Pentru că numele „cruciații” deranjează tot mai mult în aceste zile, ducând cu gândul la cruciadele creștinilor împotriva musulmanilor, conducerea clubului de rugby din Christchurch anunță că urmează să se re-branduiască după atentat.

Echipa de rugby Crusaders (Cruciații) din orașul neo-zeelandez Christchurch, unde 50 de persoane au fost ucise în atacuri teroriste comise pe 15 martie în două moschei, intenționează să-și schimbe numele și logo-ul, a anunțat miercuri directorul executiv al clubului, Colin Mansbridge, citat de DPA și preluat de Agerpres.

„Este evident că simbolul pe care clubul l-a folosit, combinat cu numele cruciaților, este ofensator pentru unele persoane din comunitate din cauza asocierii sale cu cruciadele religioase dintre creștini și musulmani”, a declarat șeful Clubului de Rugby din Noua Zeelandă, Steve Tew.

După atacurile comise de un bărbat australian (prezentat de presă mai ales ca adept al supremației rasei albe, dar care se mai descria și ca „eco-fascist” și admirator al Chinei Populare), echipa „tratează extrem de serios chestiunea potrivirii brandului nostru”, a explicat Mansbridge într-un comunicat de presă.

În acest scop, conducerea clubului de rugby Crusaders a angajat o companie independentă pentru a analiza feedback-ul din partea opiniei publice și pentru a face recomandări cu privire la numele și logo-ul echipei.

Numele și logo-ul, acesta din urmă realizat pe baza unei versiuni stilizate a stemei Angliei medievale, au fost alese în 1996, la lansarea competiției Super Rugby. Ele fac referire la moștenirea engleză a orașului Christchurch, încorporând fastul cavalerilor și al călăreților, și includ simboluri precum săbii și stindarde.

Sursa: https://www.theguardian.com/sport/2019/mar/21/crusaders-weigh-up-name-change-after-christchurch-attack via Active News

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *