Selectați pagina

Civilizația europeană este amenințată de actualele fluxuri masive de refugiați

Civilizația europeană este amenințată de actualele fluxuri masive de refugiați

migrantiActuala imigrație masivă către Europa amenință civilizația continentului, a avertizat marți premierul ungar Viktor Orban, citat de AFP. ‘O migrație în masă are loc în prezent în lume și ea ar putea schimba fața civilizației europene. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi ireversibil’, a atras atenția șeful executivului ungar în timpul unei conferințe desfășurate la Budapesta în onoarea fostului cancelar german Helmut Kohl.

‘Dacă vom ajunge la o Europă multiculturală, nu vom mai putea să ne întoarcem înapoi, nici la o Europă creștină, nici la o lume a culturilor naționale’, a continuat el, avertizând totodată că, dacă facem acum o greșeală, aceasta va fi una ireparabilă.

Declarația lui Orban face referire la inițiativa Comisiei Europene de a repartiza statelor membre ale UE prin cote obligatorii numărul tot mai mare de imigranți ilegali din Africa și Orientul Mijlociu care sosesc în Europa. Mai multe state și-au exprimat opoziția față de această propunere, pe care Viktor Orban a calificat-o drept ‘absurdă’.

SURSA: agerpres.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *