Selectați pagina

Cîți bani au ajuns în caznaua statului din impozite

Cîți bani au ajuns în caznaua statului din impozite

Încasările la Bugetul public național (BPN) administrate de SFS au constituit în 8 luni ale anului curent 23,9 miliarde lei, ceea ce denotă o creștere cu 3,1 miliarde lei sau cu 14,9% în raport cu perioada similară a anului preceden, relatează Noi.md.
Potrivit componentelor Bugetului public național, statisticile sunt următoarele:

La Bugetul de stat, pe parcursul celor opt luni 2018 au fost încasate 10,7 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,6 miliarde lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, sau o creștere de 17,4%.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de 2,6 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 286,8 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 12,6%.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 8,2 miliarde lei, ceea ce constituie cu 934,9 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 12,9%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 2,6 miliarde lei, cifră ce constituie cu 303,3milioane lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2017 sau cu 13,4%.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *