Selectați pagina

Cît va mai trece pînă cînd o asemenea invenţie va fi folosită şi pentru a modifica gîndurile unor oameni sănătoşi?

Cît va mai trece pînă cînd o asemenea invenţie va fi folosită şi pentru a modifica gîndurile unor oameni sănătoşi?

Un român face parte din echipa de cercetători americani care vor să revoluţioneze neurologia. Au inventat un microcip care, implantat în creier, poate influenţa deciziile unor oameni în suferinţă. În exclusivitate, profesorul Ioan Opriş ne explică proiectul la care lucrează.

Profesorul Ioan Opris este de 20 de ani în State Unite si face performanţă în cercetare.

De 12 ani, e implicat în proiectul care ar putea revoluţiona neuroştiinţele. Echipa din care face parte a creat un microcip care contribuie la restaurarea abilităţii de decizie, adică poate ajuta creierul pacienţilor afectaţi de demenţă, atacuri cerebrale sau alte afecţiuni să functioneze mai bine.

S-au făcut deja teste pe cobai şi maimute iar performanţa cognitivă a fost îmbunatăţită cu 15 procente.

Cercetătorii vor trece curând la teste pe oameni.Sunt deja în faza aprobărilor.

Singurul român din acest proiect spune că aceia care ar avea microcip-ul implantat în creier ar putea într-o zi să acceseze de la distanţă baze de date informatice.

Subiecţilor li se pot implementa semnale din exterior, cu ajutorul calculatorului.

Cipul ar putea fi folosit în 2-3 ani, dar nu la performanţe maxime, spune profesorul român care ar putea obţine premiul Nobel, dacă cercetările vor da rezultate.

Sursa: http://stiri.tvr.ro

2 Comentarii

 1. roman

  Acel cip sa il ia in cap mizeriile de politicieni din romania cu beizadelele lor de cacat de bani gata chiorul de basescu ponta udrea hrebenciuc etc plus si golanii borati din SRI tiganii borati din romania si bozgorii borati din romania

  Răspuns
  • marele Păcătos

   oamenii sunt întunecaţi din motivul necredinţei, a lipsei unei evlavii duhovniceşti faţă de Dumnezeu şi aproapele. Cel mai simplu exemplu, oamenii cumpără pachete de ţigări pe care scrie “fumatul ucide” – oamenii sunt deprinşi deja cu acestea.

   dacă avertismentul pericolului de moarte trupească pe oameni nu-i mişcă în sentiment, ei fiind materialişti, atunci de ce fel de pericol duhovnicesc le putem vorbi?

   aici numai cui i s-a dat ochi duhovniceşti pot înţelege, de aceea nu trebuie să judecăm pe nimeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке