Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a emis o circulară către clerul și credincioșii săi, cu privire la măsurile de protecție împotriva răspândirii noului virus. Astfel, Biserica îi îndeamnă „părintește” pe credincioși să respecte cu strictețe măsurile impuse de stat pentru această perioadă.

Circulara Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei: Intrarea în biserici DOAR cu testul!

Circulara Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei: Intrarea în biserici DOAR cu testul!

Cei nevaccinați sunt rugați ca înainte de a intra în biserică să-și facă un test rapid. De asemenea, Sf. Sinod le-a reamintit slujitorilor din biserici obligația de a se testa de două ori pe săptămână, dacă nu sunt vaccinați, informează Romfea.

De remarcat este că Syriza, partidului fostului premier Alexis Tsipras, a inițiat un proiect legislativ prin care credincioșii ar fi obligați să prezinte un test negativ la intrarea în biserică.

De altfel, Tsipras a lăudat Biserica Greciei pentru mesajul Sfântului Sinod, afirmând că este un pas înainte pentru protecția vieții.

Guvernul premierului conservator Kyriakos Mitsotakis a anunţat săptămâna aceasta că începând de sâmbătă certificatul de vaccinare sau un test negativ de COVID-19 vor fi necesare pentru accesul în centre comerciale, bănci, în instituţiile din sectorul serviciilor publice, precum şi la terase, baruri sau restaurante.

Aceste discuții vin în contextul în care Grecia a înregistrat 5449 de noi infectări pe 1 noiembrie, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Tot atunci s-au înregistrat 52 de morți pe seama covid.

Conform Reuters, în Grecia populația este vaccinată în procent de 60%. De-a lungul pandemiei, Biserica a îndurat restricții fără precedent, aliniindu-se, în general, doleanțelor statului.

Sursa: https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/46496-ekklisi-ieras-synodou-gia-tirisi-ton-metron