Selectați pagina

Cine va ajuta, dacă nu Domnul Însuși? Viitorul este ascuns de noi printr-un văl de nepătruns

Cine va ajuta, dacă nu Domnul Însuși? Viitorul este ascuns de noi printr-un văl de nepătruns

„Noi vrem să fim luptători, apărători ai Bisericii Ortodoxe- fără îndoială, Dumnezeu are mulți ca aceștia, și nu va îngădui să fie întunecată lumina adevărului în fiii lui credincioși: lumina luminează în întuneric, și întunericul n-a cuprins-o( In 1,5). Judecățile lui Dumnezeu sunt nepătrunse de mintea noastră: de ce îngăduie El să fie semănate neghine în grâul Său și de ce le poruncește ca ele să crească până la seceriș?…

Câtă necredință era în Israel, poporul ales, și cât de îndelung a răbdat Domnul! Vreme de câte veacuri oamenii, cufundați în întunericul păgânismului, i-au prigonit și i-au chinuit pe fiii Bisericii lui Hristos! Au ridicat capul ereziile- pentru ce? Ca să se învedereze cei încercați( I Cor 11, 19)!

Și acum se revarsă un șuvoi de necredință- iar de ce îngăduie Dumnezeu să fie așa, nu putem înțelege, pentru că cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui?( Rom. 11, 34). Să ne încredințăm voii lui Dumnezeu, și să ne rugăm, și să așteptăm ajutor de la El.

Cine va ajuta, dacă nu Domnul Însuși? Viitorul este ascuns de noi printr-un văl de nepătruns.”

Pag 240-241- Sfântul Macarie de la Optina- „Scrisori pentru mireni”, Ed. Sophia București, 2011

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке