Selectați pagina

În Biserica Ortodoxă a Greciei modul de împărtășire rămâne neschimbat. Cine se teme să moară, să nu se împărtășească

În Biserica Ortodoxă a Greciei modul de împărtășire rămâne neschimbat. Cine se teme să moară, să nu se împărtășească

Sinodul grec a spus că Împărtășirea este nenegociabilă iar duminică va fi prima Sfântă Liturghie când credincioșii se vor putea împărtăși după două luni de izolare. Și în Grecia statul s-a manifestat foarte dur împotriva împărtășirii în forma actuală.

Părintele Sorin Zahiu, preot în Arhiepiscopia Atenei, a confirmat faptul că rânduiala împărtășirii a rămas neschimbată pentru duminică: „În Biserica Greciei modul de împărtășire rămâne neschimbat. Cine se teme să moară, să nu se împărtășească.

Mor sau nu mor? este o falsă dilemă. Provocarea este: mor împărtășit sau neîmpărtășit? „Cu frică de Dumnezeu”, nu cu frică de moarte, “apropiați-vă!”, a parafrazat părintele Sorin Zahiu chemarea de dinainte de momentul împărtășirii credincioșilor.

În Grecia bisericile sunt deschise spre închinare de mâine, 14 mai, iar din 17 mai se vor putea efectua slujbe religioase. Prima Sfântă Liturghie va fi în această duminică iar unele mitropolii vor să organizeze două slujbe pentru a nu se crea aglomerări.

Disputa asupra formei de împărtășire a dus în România la unele plângeri penale pentru câțiva dintre ierarhi, cum a fost cazul din martie de la Cluj când un reprezentant al unui partid a făcut plângere penală pentru preoții care împărtășeau pe treptele Catedralei mitropolitane.

Amintim că Patriarhul României a propus membrilor Sinodului participarea credincioșilor să participe la Sfânta Liturghie, fără să se împărtășească în comun.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii