Biden a menționat în repetate rânduri că Patriarhul Bartolomeu este unul dintre cele două persoane care sunt asemenea lui Hristos, a declarat un preot fanariot din SUA.

biden vs bartolomeu

Cine se aseamănă se adună: Biden îl consideră pe ereziarhul Bartolomeu asemenea lui Hristos

Dintre toți liderii majori cu care s-a întâlnit Biden, doar conducătorul Fanarului și Nelson Mandela, în opinia lui Biden, pot fi asemănați cu Hristos, a declarat pentru Greek Reporter preotul Alex Karloutsos, directorul pentru relații publice al Arhiepiscopiei Americane din cadrul Patriarhiei Constantinopolului.

Karloutsos a menționat că Biden este „foarte loial și prietenos cu comunitatea greco-americană”. Acest lucru s-a manifestat prin faptul că noului președinte al SUA îi place să se numească „Bidenopoulos”.

Potrivit clericului Arhiepiscopiei Americane de Constontantinopol, Biden este „bine informat” despre Biserica Ortodoxă și „are un mare simț al credinței”.

Clericul Fanarului și-a amintit că Biden a spus de mai multe ori: „Am călătorit în jurul lumii și am întâlnit lideri renumiți, dar există doar două figuri care sunt asemănătoare cu Hristos: unul este Nelson Mandela, iar celălalt este Patriarhul ecumenic Bartolomeu”.

Karloutsos îl consideră pe Biden cel mai bun prieten al său, dar nu a comentat părerile sale liberale despre avort și LGBT.

Amintim că Joe Biden va numi un om transgender în funcția de consilier al ministrului sănătății.

Sursa: https://usa.greekreporter.com/2021/01/19/father-karloutsos-interview-joe-biden-greece/