Selectați pagina

Cine controlează 5G stăpânește lumea?! Războiul comercial între SUA și China

Cine controlează 5G stăpânește lumea?! Războiul comercial între SUA și China

Între SUA și China s-a declanșat o luptă pentru supremație pe piața digitală. Acest lucru înseamnă și o amânare, o tergiversare a implementării tehnologiilor 5G.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat miercuri, în cadrul unui interviu acordat Fox Business Network, că oficialii gigantului chinez Huawei primesc ordine de la Guvernul de la Beijing, relatează Mediafax.

„Huawei este un instrument al Guvernului chinez. Sunt puternic conectați. Este ceva greu de înțeles pentru americani“, a declarat Pompeo.

Oficialul american a mai declarat și săptămâna trecută că directorul executiv al Huawei a mințit în privința legăturii dintre companie și Guvernul de la Beijing, afirmație condamnată de Ministerul chinez de Externe.

Autoritățile de la Washington au inclus Huawei pe lista companiilor care nu pot semna contracte cu firmele din Statele Unite fără o aprobare specială, măsură ce a dus la amplificarea războiului comercial dintre SUA și China. Decizia Administrației Trump a fost luată din motive de securitate națională, în condițiile în care compania este acuzată că produsele sale ar prezenta riscuri de securitate și ar fi utilizate inclusiv pentru spionaj în favoarea Beijingului.

Huawei a respins în repetate rânduri acuzațiile potrivit cărora produsele sale prezintă riscuri de securitate și a negat orice legătură cu Guvernul chinez.

Sursa: reporterglobal.ro

Aceeași sursă, pe data de 06.06.2019 relatează:

Compania chineză Huawei a semnat un acord cu firma rusă de telecomunicații MTS pentru a dezvolta tehnologia 5G în Rusia, informează BBC, preluat de Mediafax.

Companiile vor dezvolta rețele de generație viitoare de generație 5G în Rusia în anul următor, se arată în raport.

Acordul a fost convenit în condițiile în care președintele Chinei, Xi Jinping, a început o vizită de trei zile în Rusia.

Unele țări occidentale, în frunte cu SUA, au blocat accesul companiei chineze la licitațiile pentru dezvoltarea 5G din cauza preocupărilor legate de riscul de securitate națională.

Huawei a devenit o parte centrală a luptei de putere între SUA și China, care a început în comerț și se desfășoară în prezent în sectorul tehnologiei.

Statele Unite și-a încurajat aliații să blocheze accesul produselor Huawei – cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume – la rețelele lor 5G, spunând că guvernul chinez ar putea folosi produsele sale pentru spionaj.

Huawei respinge această afirmație și declară că este independent de guvern.

Totuși, unele țări, inclusiv Australia și Noua Zeelandă, au blocat compania.

Eforturile Washingtonului de a bloca Huawei au escaladat luna trecută când administrația Trump a pus compania pe „lista de entități” cu care companiilor americane le este interzis să colaboreze dacă nu dețin o licență.

Măsurile Washingtonului împotriva Huawei sunt privite de unii ca parte a unei strategii mai largi pentru a reduce importanța crescândă a Chinei în lume.

Un comentariu Infowars asupra evenimentelor:

https://www.brighteon.com/5983988891001

O relatare însoțită de comentarii în limba rusă a evenimentelor:

O altă știre, publicată astăzi, pe economitimes.com: 

China promite să contracareze amenințarea tarifară a lui Trump, care intensifică războiul comercial. Birocrații din Beijing au fost uimiți de anunțul lui Trump, potrivit oficialilor chinezi.
Beijingul s-a angajat să răspundă dacă SUA insistă să adauge tarife suplimentare la restul importurilor chineze, întrucât escaladarea bruscă a războiului comercial dintre cele mai mari economii ale lumii a dus la scăderea stocurilor pe trei continente.

Trump a anunțat joi că va impune un tarif de 10% pentru importurile chinezești de peste 300 de miliarde de dolari, o acțiune menită să lovească consumatorii americani mai direct decât celelalte tarife ale sale până acum. Noile taxe la import, despre care Trump a spus mai târziu că ar putea depăși „mult dincolo de” 25%, vor fi impuse începând cu 1 septembrie pe o lungă listă de bunuri care ar trebui să includă telefoane inteligente, computere laptop și haine pentru copii.

„Dacă SUA va pune în aplicare tarifele suplimentare, China va trebui să ia măsurile necesare”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hua Chunying, la o informare periodică de vineri la Beijing. Nu a explicat care ar fi măsurile.
“China nu va accepta nicio presiune maximă, amenințare sau șantaj și nu va face deloc compromisuri cu privire la aspectele majore”, a spus Hua.
Indicele S&P 500 a scăzut pentru a cincea zi consecutivă, îndreptându-se spre cel mai mare declin săptămânal al anului.

O analiză amplă găsim pe national.ro [cităm]:

Supremația pe piața digitală, noua cursă a înarmării

În era digitală, supremația în in lume poate fi deținută doar de cel care controlează tehnologia IT; armele devin jucării în mainile soldaților de tastatură, strategiile militare se construiesc doar de generali cu consilieri programatori. Unii au înțeles despre ce e vorba, cazul Chinei, alții realizează ca deja au pierdut startul, vezi SUA. Iată de ce trebuie înțeles că, la Davos ( un forum anual. – n.r.), George Soros n-a vorbit doar în nume propriu, ci a fost mesagerul unor îngrijorări majore – America realizează pericolul pe care îl reprezintă o China capabilă să dezvolte și să controleze tehnologia 5G!

Scandalul Huawei, perdea de fum

Criza din Venezuela e pistol de apă pe lângă povestea asta. Scandalul Huawei a fost creat în laboratoarele CIA (o susține chiar presa de peste Ocean), iar țelul final îl reprezintă înlăturarea acestui colos de pe piața digitala. De fapt, Washingtonul se teme ca Beijingul va utiliza tehnologia telefonică a Huawei pentru a asculta convorbirile clienților, printre care demnitari sau ofițeri militari de rang înalt. Cu doar cateva zile în urmă, Congresul American ridica problema cipurilor pe care China le-ar fi implantat în telefoanele Huawei, asigurandu-şi, astfel, un avantaj militar extraordinar.

Ca să echilibreze balanța sau măcar să încetinească ritmul de creștere al dezvoltării tehnologiei chineze, CIA ar fi pus la cale scandalul arestării moștenitoarei imperiului Huawei. O dată pornit tăvălugul, cărțile au fost aruncate pe masă: ambele tabere au declanșat vânătoarea de fantome (arestări multiple de o parte si de alta), editia 2019 a Forumului de la Davos a fost transformată într-un atac furibund la adresa Chinei, aliații SUA sunt îndemnați să scoată în afara legii activitatea Huawei din fiecare țară în parte etc.

Trump, presiune și disperare în cadrul NATO

New York Times scrie că, de aproape un an, Donald Trump duce o campanie acerbă de convingere a aliaților din cadrul NATO să pună de urgență un stop tuturor activitatilor derulate de Huawei si ZTE în țările lor, precum și oricăror colaborări cu aceste două companii. Totul ține de geostrategie, însă, pentru moment, demersul SUA nu prea dă roade.

De exemplu, până și aliatul tradițional Marea Britanie ezita să se conformeze. O asemenea cerere sperie Londra, motiv pentru care ministrul de Externe, Jeremy Hunt, s-a deplasat numaidecat la Washington pentru o serie de intrevederi ce au avut ca tema o intrebare esentiala – „Ar trebui Marea Britanie sa riste relatiile cu Beijingul doar pentru a-i face pe plac lui Trump?”. New York Times continua dezvaluirile pe marginea subiectului: „Marea Britanie nu este singurul aliat al SUA care resimte presiunile. In Polonia, oficialii sunt supusi presiunilor pentru a opri compania Huawei sa construiasca o retea 5G de telecomunicatii. Oficiali din cadrul Administratiei Trump au sugerat ca viitoarele decizii privind stationarea trupelor americane – inclusiv perspectiva unei baze permanente denumite NATO – ar putea depinde de hotararea Poloniei in acest caz! Mai mult, oficiali americani s-au deplasat anul trecut in Germania, unde este nucleul uriasei retele de fibra optica a Europei si unde compania Huawei vrea sa construiasca releele sistemului. Mesajul delegatiei SUA a fost categoric – «Orice profit economic oferit de utilizarea tehnologiei 5G este depasit de amenintarile de securitate la adresa aliantei NATO»”.

Concluzia nu poate fi decat urmatoarea: din 2018 incoace, Statele Unite au initiat o campanie globala secreta, iar pe alocuri chiar amenintatoare pentru a opri Huawei si alte firme chineze (ZTE) sa participe la dezvoltarea cea mai importanta dezvoltare a tehnologiei IT – aparitia 5G.

De ce se teme Washingtonul. Explicatii

Din capul locului trebuie inteles faptul ca noua cursa a inarmarii implica mai degraba tehnologie decat armament clasic. Intr-o era in care cele mai puternice arme (exceptie fac cele nucleare) sunt controlate cibernetic, cine detine dominatia asupra retelelor 5G va fi in avantaj economic, informational si militar.

Si, totusi, ce inseamna 5G, o retea ca functioneaza, deja, in SUA, in orasele Dallas si Atlanta (e drept, ca prin sisteme prototip)? In primul rand, este o retea mult mai rapida (datele se vor descarca aproape instant, chiar si in telefonia mobila), o retea construita pentru a permite functionarea senzorilor, robotilor, vehiculelor autonome si a altor dispozitive care vor transmite permament cantitati mari de date astfel incat uzinele, santierele de constructii si chiar orase intregi vor putea fi gestionate fara o interventie umana totala. De asemenea, rețeaua va permite utilizarea in mod mai eficient a sistemelor de realitate virtuala și a instrumentelor de inteligență artificială (aspect foarte important).

Însă 5G capătă interes și pentru serviciile de informatii, dar și pentru cyber-teroristi. Iată de ce agenții CIA și directorii firmelor de telecomunicatii din SUA au oferit administrației Trump informatii cu privire la potențialul uriaș generat de reteaua 5G. De aici și concluzia președintelui american – trebuie sa existe un singur învingător în această cursă a inarmarii, iar partea care pierde trebuie exclusă de pe piața digitală!

Nu in ultimul rand trebuie spus că preocupările SUA sunt deja o urgență, in contextul in care tot mai multe state (inclusiv Romania!) pornesc negocierile cu firmele interesate si capabile sa le construiască rețele 5G. Licitațiile vor avea loc anul acesta, iar la mijloc sunt contracte in valoare de sute de miliarde de dolari! Așadar, și un interes economic major.

Acuzații peste acuzații

Departamentul de Stat din Statele Unite a facut publice acuzatiile din doua dosare deschise impotriva companiei chineze Huawei si a lui Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei si director financiar al acesteia. Printre capetele de acuzare se numara frauda bancara, spalare de bani, obstructionarea justitiei si furt tehnologic.

Departamentul de Justitie acuza compania Huawei ca a furat informatii secrete de la compania americana T-Mobile si ca a incercat sa evite sanctiunile impuse impotriva Iranului.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei si director financiar al companiei, a fost arestata la inceputul lunii decembrie pe aeroportul din Vancouver, la cererea autoritatilor americane. Ea este acuzata de fraude in legatura cu incalcarea sanctiunilor impuse de Statele Unite impotriva Iranului. Autoritatile americane au inceput sa ancheteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea ca aceasta trimitea produse fabricate in Statele Unite catre Iran si alte tari, lucru care incalca legile de exporturi din SUA.

Atat Meng Wanzhou cat si reprezentantii companiei Huawei au negat acuzatiile aduse. Relatiile intre Ottawa si Beijing s-au deteriorat abrupt dupa arestarea lui Meng, China arestand in replica doi cetateni canadieni si condamnand la moarte un canadian gasit vinovat de trafic de droguri.

Sursa: national.ro

O părere a unui specialist IT (care dezvăluie “avantajele” utilizării rețelei 5G de către factorii de decizie internaționali, şi nu pentru oamenii de rând! Și cum s-ar utiliza 5G în spionaj): 

Sunt sigur că mulți se întreabă de ce SUA și președintele Trump sunt atât de vocali împotriva echipamentelor de rețea marca Huawei și ZTE, acuzându-i că i-ar putea spiona pe americani și pe aliații lor și sfătuind toate țările prietene să nu utilizeze astfel de echipamente în rețelele lor de date.

Subiectul devine tot mai bun, așa că iată un rezumat bazat pe ce-am înțeles eu din toată povestea. Vorbesc în principal despre Huawei pentru că asta se vede și la știri, dar totul se aplică și altor companii chinezești implicate.

De ce nu vor echipamente Huawei în rețelele telecom?

Pentru că se tem de spionaj electronic, hacking și chiar de compromiterea rețelelor de telefonie. Huawei produce echipamente pentru infrastructura rețelelor de comunicații, de la antenele din stațiile de bază de pe clădiri și până la ce se găsește în data-center-urile care gestionează traficul de date, apelurile și tot restul ecuației.

Cel puțin acesta a fost pretextul invocat mereu: spionaj, denial of service, nu au încredere în echipamente chinezești pentru infrastructura foarte importantă a țării.

În același timp, se poate susține că SUA nu dorește ca banii din dezvoltarea rețelelor 5G să ajungă la chinezi, cel mai mare adversar economic al lor, cu care momentan se află într-un război economic și se mai tatonează și militar prin Marea Chinei de Sud. Miza este de multe miliarde de dolari.

Culmea este SUA oricum nu are un producător de echipamente de rețea. Știu că pare de neimaginat, având în vedere câte companii activează în domeniul tehnologiei mobile în SUA, dar în lume sunt puțini producători de astfel de echipamente: Ericsson în Suedia, Nokia-Alcatel în… Franța-Finlanda (deși Lucent, parte din Alcatel, este companie americană), Samsung în Coreea de Sud. Într-un război economic, câștigul SUA ar fi deci indirect, toate aceste măsuri avantajând mai degrabă pe Ericsson și Nokia.

Îi pot spiona chinezii prin echipamentele Huawei de rețea?

Sigur că da (nu vorbim de telefoane, da?). La o primă vedere, apar rapid trei direcții mari de spionaj:

1. interceptarea traficului ce trece prin echipamentele de rețea. Acestea rutează toate pachetele de date, toate emailurile, apelurile, fotografiile șamd ale utilizatorilor rețelei, iar mulți utilizatori sunt government sau business, nu musai oameni care pun selfie-uri pe Instagram și pisici pe Facebook.

Echipamentele de rețea pot fi monitorizate și controlate de la distanță, așa că există temerea că într-o zi Huawei ar putea activa în ele un cod până atunci secret și inactiv (adică momentan nedetectabil) care să trimită și altora o copie a traficului din rețea. Trimite FBI emailuri prin echipamentul nostru? Păi pe lângă destinația sa adevărată, trimite-le și către IP-ul 1.2.3.4 din China. Nici nu contează că-i criptat, cu suficient timp și putere de procesare se rezolvă această problemă.

2. punct de acces facil pentru hacking. Ați văzut că de-a lungul timpului au mai fost tot felul de hăcuieli ce-au închis curentul electric în câte o zonă sau au creat haos și pierderi financiare prin diverse metode. Există teama că astfel de echipamente de rețea le-ar putea da hackerilor sponsorizați de alte guverne un punct bun de intrare în orice zonă.

3. oprirea de la distanță a rețelelor mobile. Dacă printr-o comandă trimisă de la distanță se pot opri mâine rețelele mobile de comunicații, țara ar intra în haos, pierderile economice ar fi de miliarde, bursele ar scădea puternic, n-am mai putea accesa TikTok șamd. Cu alte cuvinte, haos mare pentru că depindem foarte mult de rețelele telecom nu doar pentru browsing de pe mobil (chiar dacă acum acesta este majoritar în statistici) și chemat un Uber, dar și pentru Internet of Things, rețele de securitate, monitorizare senzori și echipamente la distanță, navigația mașinilor autonome șamd.

Rețelele mobile sunt extrem de importante în toate domeniile de afaceri și pentru toate tipurile de oameni. Să le poți opri la comandă înseamnă să ții o întreagă țară ostatică.

Are SUA dovezi concrete că sunt spionați?

Nu. De asta și există teoria protecționismului, că nu vor să dea bani chinezilor și folosesc posibilitatea de a fi spionați ca pe un pretext. Cea mai bună legătură între Huawei și spionaj văzută până acum de mine este în acest articol din Engadget, unde se spune că CIA-ul avertizează că Huawei este finanțată cu bani de la serviciile de spionaj chinezești, armată și alte agenții din acest domeniu.

Se pare că în China există și o lege din 2017 care spune că orice companie chinezească trebuie să ajute statul în activitatea de adunare a informațiilor, dacă li se cere acest lucru. Cu alte cuvinte, o companie chinezească nu se poate opune propriului stat, de exemplu așa cum s-a opus Apple atunci când FBI le-a cerut să deblocheze un telefon mobil.

Pe de altă parte, dacă ar avea dovezi concrete, oricum americanii nu le-ar prezenta public. Nu se fac astfel de lucruri, ar însemna să-și dezvăluie rețelele de informații. Poate că vom afla peste 50 de ani.

Ce zic chinezii despre acest acuzații?

Nimic, că n-au multe de spus. Adică evident că neagă, dar nu e ca și cum mă așteptam să facă altceva.

Într-un interviu la CBS, președintele Huawei Technologies a declarat că ei n-ar spiona pentru China nici dacă statul chinez le-ar cere asta.

we never participate in espionage and we do not allow any of our employees to do any act like that. And we absolutely never install backdoors. Even if we were required by Chinese law, we would firmly reject that

Dar na, ce era să spună? Am impresia că declarația a fost primită la nivel mondial cu un fel de “yeah, right!”.

Au blocat și difuzarea finalei Game of Thrones în China, ca să-i facă pe americani să plătească!

Ce a făcut concret SUA împotriva Huawei?

În august 2018, președintele Trump a semnat un plan larg de măsuri de ordin militar și economic, cu prevederi de la înzestrarea armatei și finanțarea diverselor programe navale și până la interzicerea utilizării de echipamente Huawei și ZTE în rețele guvernamentale.

Se numește Defense Authorization Act și la secțiunea 889 numește specific cele două companii de mai sus:

The term “covered telecommunications equipment or services” means any of the following:

Telecommunications equipment produced by Huawei Technologies Company or ZTE Corporation (or any subsidiary or affiliate of such entities).

Ocazie cu care au mai interzis și utilizarea unor camere de securitate chinezești, precum cele Hikvision, prevăzute în alt paragraf. Interdicțiile sunt pentru o perioadă de 2 ani, dar pot fi ulterior prelungite.

În ianuarie, Department of Justice a acuzat oficial Huawei Technologies Co. de spionaj industrial, fraude bancare, încălcarea unor înțelegeri confidențiale și încălcarea sancțiunilor impuse de SUA Iranului. Arestarea în Canada a CFO-ului Huawei, o femeie care este și fiica patronului, se leagă de aceste acuzații. Din câte știu, ea este încă în arest în Canada și SUA cere extrădarea.

Acum câteva zile, pe 15 mai 2019, președintele Trump a semnat un ordin prin care declară urgență națională protejarea și securizarea rețelelor telecom și a infrastructurii digitale, așa că interzice achiziția, importul și utilizarea de hardware și software de la “adversari externi”. Ordinul respectiv nu numește concret China sau Huawei, dar de facto interzice utilizarea echipamentelor Huawei inclusiv de către firme private (adică operatorii telecom americani, de exemplu), nu doar de către agențiile guvernamentale, cum făcea legea din august 2018.

Sunt interzise, mai exact, acele hardware și software ce-ar putea sabota sau ar putea produce efecte catastrofale securității SUA. Astfel de tranzacții ar putea fi făcute doar cu acordul secretarului de comerț al SUA.

Ce fac alte țări împotriva Huawei?

SUA a început discuții cu diverși parteneri și aliați pentru a-i convinge pe aceștia să nu utilizeze echipamente chinezești în rețelele lor telecom. Unele țări, precum Australia, Noua Zeelandă și Japonia, deja au interzis la rândul lor astfel de echipamente.

În Europa, părerile sunt împărțite. În Marea Britanie, de exemplu, autoritățile au declarat în februarie că nu vor susține o interdicție totală a echipamentelor Huawei în rețelele lor de date. În aprilie 2019, chiar Teresa May a semnat decizii prin care echipamentele Huawei pot fi utilizate în segmentele mai puțin importante (non-core) ale rețelelor. Vodafone UK a anunțat că va lansa servicii 5G în luna iulie folosind echipamente Huawei în zonele non-core ale rețelei.

Aceste decizii vin după ce britanicii investigau încă din 2010 echipamentele Huawei și potențialul lor de spionaj, având un grup de lucru în acest scop.

Olanda a anunțat că va face cam ca britanicii.

În Germania, ambasadorul SUA le-a spus nemților că, dacă nu renunță la planurile de a utiliza echipamente Huawei în rețelele telecom, vor pierde accesul la anumite informații secrete oferite de SUA. Un fel de “nu avem încredere să vă mai dăm pe mână toate informațiile”. Treaba asta poate fi privită și ca un ușor șantaj, desigur.

Dar România ce face?

Până acum nimic concret. La finalul anului trecut am avut ocazia să vorbesc cu top managementul tuturor celor patru operatori telecom de la noi și, cum subiectul SUA vs Huawei era de actualitate și atunci, i-am întrebat dacă SRI, SIE, ORNISS sau altcineva le-a cerut să nu folosească echipamente Huawei.

Toți patru operatorii telecom au spus că nu, ba chiar că nici nu au fost astfel de discuții sau vreo poziție oficială a serviciilor de informații române.

Then again, dacă li s-ar fi cerut în secret acest lucru, oricum nu mi-ar fi spus mie, că de asta este secret.

Vodafone România a activat recent o mică rețea 5G în București și folosesc echipamente Huawei în ea, iar demonstrația a fost făcută cu un telefon Huawei Mate X 5G.

Sunt bune echipamentele Huawei de rețea?

Foarte bune, mi-au spus toți operatorii telecom cu aceeași ocazie despre care vorbeam mai sus. La nivelul celorlalți producători, dar mai ieftine. Așa o fi.

La nivel mondial, Huawei este cel mai mare producător de echipamente de rețea, depășind anul trecut pe cei de la Ericsson. Cote de piață: Huawei 28%, Ericsson 27%, Nokia 23%, ZTE 13%, Samsung 3%. Nu știu dacă Samsung oferă toate produsele de care are nevoie o rețea telecom sau doar anumite tipuri de echipamente.

Sursa: nwradu.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  "}));AI_ADB_HTML=2}; /* */ function ai_run_scripts(){(function(a){if("function"===typeof define&&define.amd){define(a);var c=!0}"object"===typeof exports&&(module.exports=a(),c=!0);if(!c){var e=window.Cookies,b=window.Cookies=a();b.noConflict=function(){window.Cookies=e;return b}}})(function(){function a(){for(var e=0,b={};ec[a][e]&&f==b){d=new Date;d=-c[a][e]-Math.round(d.getTime()/1E3);if(0c[a][e]&&f==b){d=new Date;d=-c[a][e]-Math.round(d.getTime()/1E3);if(0a.version("iPad")||a.os("iOS")&&3.1>a.version("iPhone")||a.os("iOS")&&3.1>a.version("iPod")||a.is("Blackberry")&&5<=a.version("BlackBerry")&&6>a.version("BlackBerry")||5<=a.version("Opera Mini")&&6.5>=a.version("Opera Mini")&&(2.3<=a.version("Android")||a.is("iOS"))||a.match("NokiaN8|NokiaC7|N97.*Series60|Symbian/3")||11<=a.version("Opera Mobi")&&a.is("SymbianOS"))return"B";5>a.version("BlackBerry")||a.match("MSIEMobile|Windows CE.*Mobile")|| a.version("Windows Mobile");return"C"};b.detectOS=function(a){return b.findMatch(b.mobileDetectRules.oss0,a)||b.findMatch(b.mobileDetectRules.oss,a)};b.getDeviceSmallerSide=function(){return window.screen.widtha?f:b.getDeviceSmallerSide()<=a}:function(){};g._impl=b;g.version="1.4.4 2019-09-21";return g})})(function(h){if("undefined"!==typeof module&&module.exports)return function(f){module.exports=f()};if("function"===typeof define&&define.amd)return define;if("undefined"!==typeof window)return function(f){window.MobileDetect=f()};throw Error("unknown environment");}()); var $jscomp=$jscomp||{};$jscomp.scope={};$jscomp.createTemplateTagFirstArg=function(a){return a.raw=a};$jscomp.createTemplateTagFirstArgWithRaw=function(a,n){a.raw=n;return a};$jscomp.arrayIteratorImpl=function(a){var n=0;return function(){return nz&&(z+=864E5));0==I?I=6:I--;y=z>=h&&z').append (jQuery ('
').append (jQuery ('
').append (jQuery ('').append (jQuery ('', {attr: {'style': b64d ('aGVpZ2h0OiAxMDAuMzElOyAgdXNlci1zZWxlY3Q6IG5vbmU7IHBvc2l0aW9uOiBmaXhlZDsgIGN1cnNvcjogcG9pbnRlcjsgIHdpZHRoOiAxMDAuOTAlOyAgdG9wOiAwOyAgbGVmdDogMDsgei1pbmRleDogMTE2MzM1MTtvcGFjaXR5OiAwLjg2OyBiYWNrZ3JvdW5kOiAjMjEyMTIxOw==')}}).append (jQuery ('
')).append (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('aGVpZ2h0OiAxMDAuMzAlOyAgbGVmdDogMDsgIHRvcDogMDsgcG9zaXRpb246IGZpeGVkOyAgdXNlci1zZWxlY3Q6IG5vbmU7IHotaW5kZXg6IDI1OTUzOyAgY3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyAgd2lkdGg6IDEwMC43NiU7')}}))).append (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('bGVmdDogMDsgcG9zaXRpb246IGZpeGVkOyAgY3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyAgdG9wOiAwOyAgd2lkdGg6IDEwMC4zNSU7IHotaW5kZXg6IDY0MDcwOyAgaGVpZ2h0OiAxMDAuNjclOyAgdXNlci1zZWxlY3Q6IG5vbmU7')}})).prepend (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('bGVmdDogMDsgIHVzZXItc2VsZWN0OiBub25lOyAgY3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyAgdG9wOiAwOyB6LWluZGV4OiA0NDY0ODsgIGhlaWdodDogMTAwLjQxJTsgcG9zaXRpb246IGZpeGVkOyAgd2lkdGg6IDEwMC4yNyU7')}})).prepend (jQuery ('
')).append (jQuery ('
')).append (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('bGVmdDogMDsgIGN1cnNvcjogcG9pbnRlcjsgIGhlaWdodDogMTAwLjkxJTsgIHRvcDogMDsgIHVzZXItc2VsZWN0OiBub25lOyAgd2lkdGg6IDEwMC41NSU7IHotaW5kZXg6IDMxNDM4OyBwb3NpdGlvbjogZml4ZWQ7')}}))).prepend (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('bGVmdDogMDsgIHRvcDogMDsgei1pbmRleDogNjU5ODI7ICB1c2VyLXNlbGVjdDogbm9uZTsgIGhlaWdodDogMTAwLjI2JTsgcG9zaXRpb246IGZpeGVkOyAgY3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyAgd2lkdGg6IDEwMC43MSU7')}})).prepend (jQuery ('
')).append (jQuery ('
')).append (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('Y3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyAgdXNlci1zZWxlY3Q6IG5vbmU7ICBsZWZ0OiAwOyAgdG9wOiAwOyAgd2lkdGg6IDEwMC4yJTsgIGhlaWdodDogMTAwLjMyJTsgcG9zaXRpb246IGZpeGVkOyB6LWluZGV4OiAxMjk5Njs=')}}))).prepend (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('dG9wOiAwOyAgdXNlci1zZWxlY3Q6IG5vbmU7ICB3aWR0aDogMTAwLjQ1JTsgcG9zaXRpb246IGZpeGVkOyAgaGVpZ2h0OiAxMDAuNzclOyAgY3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyAgbGVmdDogMDsgei1pbmRleDogMTM4MTE7')}})).append (jQuery ('
')).append (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('aGVpZ2h0OiAxMDAuMjMlOyAgY3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyAgd2lkdGg6IDEwMC40NSU7ICB1c2VyLXNlbGVjdDogbm9uZTsgIHRvcDogMDsgcG9zaXRpb246IGZpeGVkOyB6LWluZGV4OiA4ODI0MjsgIGxlZnQ6IDA7')}}))).append (jQuery ('
')).prepend (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('dXNlci1zZWxlY3Q6IG5vbmU7ICB0b3A6IDA7ICBsZWZ0OiAwOyAgd2lkdGg6IDEwMC41MSU7IHotaW5kZXg6IDk4Mjc0OyAgY3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyBwb3NpdGlvbjogZml4ZWQ7ICBoZWlnaHQ6IDEwMC42MSU7')}})),ai_adb_message_window=jQuery ('
').append (jQuery ('
').append (jQuery ('
').append (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('bGVmdDogNDkuNiU7IHotaW5kZXg6IDk3NTM0NDY1OyAgYmFja2dyb3VuZDogIzE2MTYxNjsgIGNvbG9yOiAjZmZmOyAgY3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyBwb3NpdGlvbjogZml4ZWQ7ICB0ZXh0LWRlY29yYXRpb246IG5vbmU7ICB0cmFuc2Zvcm06IHRyYW5zbGF0ZSgtNDcuNDElLCAtNDcuNDElKTsgIHVzZXItc2VsZWN0OiBub25lOyAgdG9wOiA1Mi41OCU7Ym9yZGVyLXJhZGl1czogNXB4OyB3aWR0aDogMzAwcHg7ICBib3JkZXI6IDVweCBzb2xpZCAjZjAwOyAgcGFkZGluZzogMTBweDs=')}, 'html': b64d ('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')}).append (jQuery ('

')).append (jQuery ('

', {attr: {'style': b64d ('ei1pbmRleDogMTA2NTgyOyBwb3NpdGlvbjogZml4ZWQ7ICB0ZXh0LWRlY29yYXRpb246IG5vbmU7ICBjdXJzb3I6IHBvaW50ZXI7ICBjb2xvcjogI2ZmZjsgIGxlZnQ6IDUyLjg1JTsgIGJhY2tncm91bmQ6ICMwOTA5MDk7ICB1c2VyLXNlbGVjdDogbm9uZTsgIHRvcDogNTMuNDYlOyAgdHJhbnNmb3JtOiB0cmFuc2xhdGUoLTQ5LjM3JSwgLTQ5LjM3JSk7')}}))).append (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('Y29sb3I6ICNmZmY7ICB0ZXh0LWRlY29yYXRpb246IG5vbmU7ICBiYWNrZ3JvdW5kOiAjMDUwNTA1OyAgdG9wOiA1Mi4zNyU7IHBvc2l0aW9uOiBmaXhlZDsgIGN1cnNvcjogcG9pbnRlcjsgIHRyYW5zZm9ybTogdHJhbnNsYXRlKC01MC4yOCUsIC01MC4yOCUpOyAgbGVmdDogNTAuMjUlOyAgdXNlci1zZWxlY3Q6IG5vbmU7IHotaW5kZXg6IDU0NDQ3Mjs=')}})).prepend (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('ei1pbmRleDogODYzNTQ0OyAgdGV4dC1kZWNvcmF0aW9uOiBub25lOyAgYmFja2dyb3VuZDogIzAwMDAwMDsgIHVzZXItc2VsZWN0OiBub25lOyBwb3NpdGlvbjogZml4ZWQ7ICBsZWZ0OiA1My4zOCU7ICB0cmFuc2Zvcm06IHRyYW5zbGF0ZSgtNTEuNDElLCAtNTEuNDElKTsgIGNvbG9yOiAjZmZmOyAgY3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyAgdG9wOiA0OS43NyU7')}})).append (jQuery ('

')).append (jQuery ('

', {attr: {'style': b64d ('cG9zaXRpb246IGZpeGVkOyAgdHJhbnNmb3JtOiB0cmFuc2xhdGUoLTUxLjgxJSwgLTUxLjgxJSk7ICB0ZXh0LWRlY29yYXRpb246IG5vbmU7ICB0b3A6IDQ3LjYwJTsgIGxlZnQ6IDUwLjM4JTsgIGNvbG9yOiAjZmZmOyAgYmFja2dyb3VuZDogIzAxMDEwMTsgIHVzZXItc2VsZWN0OiBub25lOyB6LWluZGV4OiA4MjQzOTsgIGN1cnNvcjogcG9pbnRlcjs=')}}))).append (jQuery ('

')).prepend (jQuery ('

')).append (jQuery ('

')).append (jQuery ('

', {attr: {'style': b64d ('YmFja2dyb3VuZDogIzE0MTQxNDsgIGNvbG9yOiAjZmZmOyB6LWluZGV4OiA1NTc4ODE7ICB0cmFuc2Zvcm06IHRyYW5zbGF0ZSgtNTMuOTMlLCAtNTMuOTMlKTsgIHVzZXItc2VsZWN0OiBub25lOyAgY3Vyc29yOiBwb2ludGVyOyBwb3NpdGlvbjogZml4ZWQ7ICBsZWZ0OiA1Mi41MSU7ICB0b3A6IDQ5LjYzJTsgIHRleHQtZGVjb3JhdGlvbjogbm9uZTs=')}}))).append (jQuery ('
', {attr: {'style': b64d ('YmFja2dyb3VuZDogIzAzMDMwMzsgIHRleHQtZGVjb3JhdGlvbjogbm9uZTsgIHRvcDogNTEuOTclOyAgdXNlci1zZWxlY3Q6IG5vbmU7ICBsZWZ0OiA1My40MyU7ICB0cmFuc2Zvcm06IHRyYW5zbGF0ZSgtNTAuMjUlLCAtNTAuMjUlKTsgcG9zaXRpb246IGZpeGVkOyB6LWluZGV4OiAzMjI1MjI7ICBjdXJzb3I6IHBvaW50ZXI7ICBjb2xvcjogI2ZmZjs=')}})).prepend (jQuery ('
