Selectați pagina

Cincisprezece persoane au murit în urma furtunilor puternice din Macedonia

Cincisprezece persoane au murit în urma furtunilor puternice din Macedonia

furtunaCel puțin cincisprezece persoane au murit în urma furtunilor violente care s-au abătut sâmbătă seară asupra capitalei Skopje, a anunțat duminică o purtătoare de cuvânt a poliției macedonene, relatează AFP, potrivit Agerpres.ro.

”La ora 08:30 în această dimineață am descoperit cincisprezece victime. Echipele noastre se află pe teren pentru căutarea altor eventuale victime”, a declarat pentru AFP Lisa Bendevska de la poliția macedoneană.

În timpul căderii precipitațiilor vântul avea o viteză de peste 70 de km pe oră, afectând în special suburbiile din nord-estul capitalei macedonene. Majoritatea victimelor sunt locuitori din comunitățile Smilkovci, Singelic, Stajkovci, Aracinovo, aflate la periferia capitalei Skopje.

Într-un interval de două ore precipitațiile atinseseră 93 de litri pe metru pătrat la Skopje, care este media pentru întreaga lună august, potrivit Institutului național de hidro-meteorologie. Precipitațiile masive au antrenat inundații și alunecări de teren la periferia capitalei.

Armata și poliția macedoneană continuă duminică operațiunile de căutare a eventualilor supraviețuitori sau a altor persoane decedate. Circa o sută de persoane au fost ușor rănite.

Este o catastrofă, nu ne-am mai confruntat cu așa ceva, a spus primarul din Skopje Koce Trajanovski. Furtuni violente au fost asemenea și în orașul Tetovo, nord-vestul țării, provocând pagube materiale, fără însă să fie înregistrate victime.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *