Selectați pagina

Cifra persoanelor plecate din Moldova în nouă luni este dublă faţă de numărul persoanelor sosite

Cifra persoanelor plecate din Moldova în nouă luni este dublă faţă de numărul persoanelor sosite

recensamintÎn perioada ianuarie-septembrie, la punctele de traversare a frontierei au fost înregistrate peste 2,09 milioane de sosiri în Moldova, ceea ce este cu 22,6% mai mult faţă de perioada de referinţă din 2014.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică (BNS), cele mai multe sosiri sînt înregistrate din România (42,4%), Ucraina (37,1%), Rusia (10%), Bulgaria (1,7%) şi Italia (1,2%).

Majoritatea cetăţenilor străini – 80,2% – au sosit în Republica Moldova cu mijloace de transport auto, aerian (17,7%) şi feroviar (2,1%) Numărul de plecări ale vizitatorilor moldoveni în străinătate s-a majorat cu 13,6% – pînă la 4,33 milioane 85,9% au folosit mijloacele de transport auto.

Datele BNS se bazează pe datele Poliţiei de Frontieră şi vizează doar punctele de traversare a frontierei controlate de Republica Moldova.

Biroul a precizat că aceeaşi persoană din străinătate poate efectua mai multe călătorii în ţară, în perioada respectivă, fiind înregistrată de fiecare dată ca o nouă sosire. Respectiv, cifra reală a sosirilor şi plecărilor şi cea prezentată poate diferi substanţial.

SURSA: Infotag

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.