Selectați pagina

Chișinău: Va fi organizat un nou festival al lesbienelor și homosexualilor

Chișinău: Va fi organizat un nou festival al lesbienelor și homosexualilor

Notă: Rugăm să citiţi mai jos şi poziţia ortodoxiei faţă de homosexuali, şi de ce creştinii văd în aceştia un pericol la adresa familiei şi a societăţii.

stop-homosexualitatii-

Potrivit Infotag, Centrul de Informare GENDERDOC-M, care promovează în mod activ drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transgenderilor din Republica Moldova, a anunţat acest lucru pe site-ul său web.

Potrivit programului elaborat, deschiderea evenimentului va începe cu ridicarea drapelului curcubeu Moldova Pride pe catargul din curtea biroului Centrului. Ceremonia va avea loc offline în prezenţa unui număr limitat de persoane (doar angajaţi şi membri ai consiliului de administraţie al organizaţiei), transmisie live pe reţelele de socializare.

Anul acesta, onoarea de a ridica steagul a fost acordată noului preşedinte al organizaţiei, Elena Sajin, care a fost aleasă de Adunarea Generală a membrilor organizaţiei, şi tânără activistă gay Marina. În ziua ceremoniei de deschidere a Pride Moldova, vor apărea pe reţelele de socializare mesaje video ale ambasadorilor şi ale reprezentanţilor ambasadelor prietenoase LGBT +.

Pe 16 iunie va avea loc ceremonia de oferire a antipremiilor “Strachina de jmalţ”, “care vor fi înmânate personalităţilor publice şi liderilor de opinie care şi-au exprimat în mod repetat şi activ dezacordul cu drepturile egale ale persoanelor LGBT+ în Republica Moldova.”

Participanţii la festival vor participa, de asemenea, la o conferinţă de două zile pentru a discuta problemele de sănătate mintală cu care se confruntă minorităţile sexuale în viaţa lor de zi cu zi, în special în timpul pandemiei COVID-19.

Festivalul se va încheia duminică după-amiază cu un marş de solidaritate “Sunt OK”. Anul acesta va avea loc online, la fel ca anul trecut.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке