Selectați pagina

Chişinău: Încă un pas spre lagărul electronic – taxare electronică în transportul public

Chişinău: Încă un pas spre lagărul electronic – taxare electronică în transportul public

Primăria Chişinău informează că două comisii din cadrul municipalităţii urmează să elaboreze proiecte din domeniul transportului şi a parcărilor din oraş şi anume: implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public şi elaborarea conceptului de parcări şi parcaje auto în capitală, relatează tvrmoldova.md

În acest sens, Consiliul municipal Chişinău a aprobat crearea a două grupuri de lucru care vor definitiva documentele.

Sistemul privind taxarea electronică în transportul public urmează a fi implementat în cadrul unui proiect de parteneriat public-privat, pe toate rutele de autobuz şi troleibuz din municipiul Chişinău. Acesta va include toate categoriile de călători care utilizează serviciile municipale de transport şi va oferi modalităţi alternative de validare a călătoriei, prin utilizarea diferitor tehnologii: carduri inteligente, personalizate sau bancare; telefon mobil, QR-cod etc. şi călătorii ocazionale (bilete de unică folosinţă).

Proiectul Conceptului parcărilor şi parcajelor auto cu plată urmează să fie elaborat până în data de 31 august, a.c. Acesta va conţine propuneri în vederea creării/modificării cadrului normativ, ce vizează domeniul parcărilor şi parcajelor auto cu plată. Grupul de lucru va organiza şi consultări publice pe marginea documentului.

Totodată, comisia responsabilă de proiectul privind taxarea electronică în transportul public, urmează să identifice criteriile şi metodele de aplicare a parteneriatului public-privat şi să aprobe condiţiile generale de realizare a proiectului.

Primarul general, Ion Ceban, a menţionat că proiectele de infrastructură şi modernizare a transportului urban, reprezintă o prioritate pentru administraţia publică locală.

,,Chişinăul are nevoie de locuri pentru parcare. În prezent este imperativă adoptarea unor măsuri şi politici locale, care să ofere soluţii pentru dezvoltarea infrastructurii şi crearea acestor locuri”, a spus edilul capitalei.

Cu referire la taxarea electronică în transportul public, primarul general a declarat că acest proiect a fost tergiversat ani la rând, de aceia acum sunt necesare măsuri urgente, pentru a crea condiţii mai bune pentru locutorii capitalei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *