chipsLa capatul unor aprofundate studii, cercetatorii britanici au ajuns la concluzia deloc incurajatoare ca un consum zilnic de chipsuri produce schimbari ireversibile in activitatea mentala a copiilor.

Pentru experiment au fost selectati copii cu varste intre 3 si 4 ani. Unii au mancat chipsuri in fiecare zi, altii nu. Cei din prima grupa au demonstrat o deteriorare a capacitatii de concentrare si de memorare, prcum si probleme de comportament. Ceilalti copii nu au afisat astfel de tulburari. Dimpotriva, ei s-au dovedit mult mai creativi si mai sociabili.

Cum explica medicii acest efect? Ei cred ca de vina este surplusul de grasimi din chipsuri. Dar cel mai periculoasa substanta este acrilamida, care este mutagen si cancerigen. Acest compus se formeaza cand produsele sunt prelucrate foarte ridicate si sse intalneste, de asemenea, in cartofii pai.

Specialistii subliniaza ca, la copii, urmarile unui consum exagerat de chipsuri sunt ireversibile. De aceea, medicii recomanda parintilor sa nu cumpere chipsuri in special copiilor pana in patru ani. Peste aceasta varsta, efectele enumerate mai sus nu se intalnesc.

Sursa: http://incomemagazine.ro