Guvernul chinez îşi continuă practicile sale dictatoriale, anunțând că toţi cetățenii vor trebui să folosească tehnologia de recunoaștere a feței pentru a putea accesa Internetul (care este deja controlat). Aceasta este o parte a unei legi care va intra în vigoare la 1 decembrie 2019. După această dată, cetățenii chinezi care doresc să aibă Internetul instalat pe calculatoarele lor sau pe smartphone-urile lor vor fi obligați să se supună unui proces de recunoaștere facială pentru a-și dovedi identitatea, conform noului regulament.

 

Încă din 2015, cetățenii chinezi sunt obligați să își arate cărțile de identitate pentru a accesa Internetul. Această nouă lege este instituită pentru a verifica dacă această carte de identitate aparține persoanei care solicită accesul la Internet. Noua lege a fost publicată pe site-ul Ministerului Chinez al Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT) și distribuită tuturor prestatorilor chinezi de telecomunicații, trebuind îndeplinite trei cerințe, conform lui dailymail.

În primul rând, toți operatorii de telecomunicații trebuie să utilizeze recunoașterea facială pentru a testa dacă un solicitant care solicită conexiune la Internet este proprietarul cărţii de identitate pe care o utilizează. Operatorii de telecomunicaţii trebuie să verifice dacă totul este autentic și valid.

În al doilea rând, toți operatorii de telecomunicații trebuie să își îmbunătățească termenii și condițiile serviciului și să anunțe toți clienții lor că nu au voie să transfere sau să revândă cartela SIM a telefonului mobil către o altă persoană până la sfârșitul lunii noiembrie 2019.

În al treilea rând, operatorii de telecomunicații ar trebui să-și ajute clienții să verifice dacă există numere de telefon mobil sau fix care nu le aparțin, dar înregistrate pe numele lor. Pentru numerele neidentificate, operatorii de telecomunicaţii trebuie să investigheze și să închidă liniile imediat.

China intenționează să folosească cele peste 170 de milioane de camere de securitate cu tehnologia inteligenței artificiale și recunoașterea facială, pentru a crea un imens sistem de supraveghere a cetăţenilor.

Trebuie să amintim că China a cheltuit 10,6 miliarde de dolari pentru echipamente de supraveghere video în anul 2018, aceste cheltuieli preconizându-se a ajunge până la 20 de miliarde de dolari în anul 2023. Astfel, China va avea instalate 2,76 miliarde de camere de supraveghere până în 2022.

Deja orașele, sălile de clasă și chiar toaletele din China sunt pline cu tehnologia de recunoaștere facială. În interiorul sălilor de clasă, tehnologia recunoașterii faciale monitorizează elevii și raportează acțiunile lor profesorilor și părinților (vedeţi ştirea de pe chinanews.com). Totul cade în penibil, pentru că chiar şi în toaletele publice din China unde, pentru a folosi hârtia igienică, cetățenii trebuie să-și scaneze fața (vedeţi ştirea de pe xinhuanet.com).

Aşadar, China este statul unde supravegherea totală a populaţiei va deveni realitate cât de curând, exact ca în romanul lui Orwell – „1984”, în care „Big Brother” stă cu ochii pe noi toţi…

Sursa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-7529453/Chinese-internet-users-pass-facial-recognition-test-use-web.html