Selectați pagina

China se confruntă cu cel mai cumplit val de frig din ultimii 30 de ani

China se confruntă cu cel mai cumplit val de frig din ultimii 30 de ani

chinaChina se confruntă cu cel mai cumplit val de frig din ultimii 30 de ani, în unele zone fiind așteptate temperaturi record, au indicat autoritățile și mass-media, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Termometrele au indicat—28 grade Celsius la Yakeshi, în Mongolia Interioară (nordul Chinei) joi după-amiază,—19 grade Celsius la Harbin, capitala provinciei Heilongjiang (nord-est) și—17 grade la Changchun, în provincia vecină, Jilin.

Potrivit unui comunicat al centrului meteorologic național, în următoarele patru zile este așteptată o scădere suplimentară, de 10 grade, a temperaturilor pentru o mare parte din teritoriul Chinei. Per total, în 90% din teritoriul celei mai populate țări din lume se vor înregistra temperaturi negative, a semnalat agenția de presă Xinhua.

Sîmbătă, în capitala Beijing (nord), mercurul din termometre este așteptat să coboare la—17 grade Celsius — temperatură care nu a mai fost înregistrată în capitală de aproape 30 de ani.

De asemenea, la Shanghai (est) și la Changsha, capitala provinciei Hunan (centru), unde școlile au fost deja închise, sînt așteptate în acest weekend cele mai scăzute temperaturi din ultimii 30 de ani.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii