China impune din nou măsuri restrictive privind libera circulație în provincia Jilin, o regiune din nord-est, după ce au apărut noi focare de coronavirus, transmite Bloomberg. Autoritățile din provincie au oprit transportul cu trenul și autobuzul, au închis școlile și au plasat în carantină peste 100 de milioane de oameni.

[…]

Persoanele suspecte vor trebui să rămână izolate, iar o singură persoană din familie va avea voie să plece să cumpere cele necesare, timp de două ore, o dată la două zile.

[…]

Cu toate acestea, serviciile de livrare au fost oprite în cea mai mare parte, iar medicamentele anti-febră sunt interzise la farmacii pentru a împiedica oamenii să-și ascundă simptomele. Teama s-a răspândit în zonele apropiate, chiar dacă nu au fost raportate oficial cazuri în acele locuri.

Cititi va rog mai multe pe Digi 24 la Bloomberg: China trăiește un deja-vu înfiorător. Un nou val de coronavirus pune iar în carantină o regiune cu 100 de milioane de oameni

Conform articolului După ce China a declarat stare de carantină asupra unei regiuni de 100 de milioane de locuitori, noile cazuri cu coronavirus stârnesc tot mai mult fricile cu privire la un al doilea val de infecţii de pe Ziarul Financiar, primul caz a fost raportat pe 8 mai în regiunea Jilin, la graniţa cu Rusia şi Coreea de Nord, iar până pe 21 mai, virusul s-a răspândit către alte 46 de persoane.