Selectați pagina

China îşi împarte “prada” (Grecia) cu Occidentul, cumpărând un port strategic grecesc

China îşi împarte “prada” (Grecia) cu Occidentul, cumpărând un port strategic grecesc

big brotherA vinde infrastructura unei ţări înseamnă o adevărată “crimă naţională” pentru acea ţară şi o subordonare faţă de interesele internaţionale. La fel se întâmplă în Grecia, care, presată de creditorii internaţionali, îşi vinde infrastructura naţională. De exemplu, după ce şi-a vândut (concesionat) aeroporturile către o companie germană, a venit şi rândul Chinei pentru a-şi trage o parte din felia Greciei. Adică, mai precis, cel mai mare port grecesc a fost cumpărat de o firmă din China. Citez de pe cri.cn:

Fondul pentru Privatizare din Grecia a anunţat că a acceptat oferta companiei China Ocean Shipping (COSCO) pentru preluarea celui mai mare port grecesc. În aceste condiţii, compania chineză a devenit “prima opţiune” în procesul de privatizare a portului Pireu. Fondul pentru Privatizare a informat că reprezentanţii COSCO s-au oferit să cumpere 67% din acţiunile portului, pentru un preţ de 22 euro pe acţiune, la o valoare totală de 368,5 milioane euro.

Procesul de privatizare a Portului Pireu a fost demarat în urmă cu doi ani. Potrivit procedurilor, în luna februarie, va fi convocată adunarea generală a acţionarilor pentru a se decide dacă va fi acceptată oferta de achiziţie. De asemenea, înţelegerea trebuie aprobată şi de Curtea de Conturi şi Parlamentul Greciei, întregul proces putând fi încheiat în luna mai a.c.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *