Selectați pagina

China continuă să ucidă deţinuţii pentru a le recolta organele, folosite apoi la transplanturi

China continuă să ucidă deţinuţii pentru a le recolta organele, folosite apoi la transplanturi

China Tribunal, o comisie independentă, înfiinţată de un grup de activişti, a declarat că există dovezi clare în sensul în care China recoltează cu forţa organe de la deţinuţi, procedura soldându-se cu decesul subiecţilor.

Mai mult, activitatea s-ar desfăşura de circa 20 de ani, scrie independent.co.uk, citat de gandul.info

Beijingul a negat în mod repetat acuzaţiile potrivit cărora statul „fură” organele de la deţinuţi.

Comisia din Marea Britanie a precizat că membri ai grupului Falun Gong continuă să fie executaţi, în procesul extragerii organelor.

„Mulţi oameni mor în chinuri, fără niciun motiv”, a declarat preşedintele tribunalului simbolic, Sir Geoffrey Nice, un procuror al tribunalului internaţional pentru crime de război, responsabil cu Iugoslavia.

Falun Gong este o organizaţie spirituală, pe care China a interzis-o în ultimii 20 de ani, după ce 10.000 de membri au venit la centrul de comandă din Beijing, pentru a protesta în tăcere. Mii de membri au fost încarceraţi şi mulţi ar fi fost victime ale recoltării de organe pentru transplanturi.

Nu se ştie exact dacă minoritatea musulmană Uighur din China a căzut victimă acestor intervenţii, dar minoritarii sunt vulnerabili în contextul folosirii în „băncile de organe”.

Guvernul chinez spune că donarea de organe trebuie să fie voluntară şi neplătită, a precizat un purtător de cuvânt al Ambasadei Chinei la Londra.

Comisia a descoperit însă un adevărat „genocid”, chiar dacă autorităţile internaţionale vor trebui să investigheze mai amănunţit situaţia, pentru a aduna probe clare.

În cazul Falun Gong şi al uighurilor se vorbeşte despre crime împotriva umanităţii şi tortură.

Activiştii şi cei din Falun Gong au salutat iniţiativa comisiei. „Traficul de organe este trecut cu vederea în ţara noastră, dar crimele îngrozitoare trebuie semnalate, ne afectează pe toţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Human Trafficking Foundation.

Jennifer Zeng, practicantă a meditaţiei Falun Gong, a fost deţinută într-un lagăr şi speră ca dezvăluirile tribunalului să ducă la acţiuni concrete.

„Sper ca tot mai multe ţări să le interzică cetăţenilor lor să vină în China pentru a face transplant de organe”, a spus Zeng. „Sper ca şi comunitatea internaţională să găsească o metodă prin care să oprească măcelul din China”.

Sursa: https://www.independent.co.uk/news/world/asia/china-organ-harvesting-prisoners-falun-gong-deaths-tribunal-a8962661.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii