Selectați pagina

China are cea mai mare bază de date din lume pentru informaţie ADN

China are cea mai mare bază de date din lume pentru informaţie ADN

Rusia nu este singura ţară care plănuieşte să introducă o bază de date biometrice. China şi-a îndreptat de asemenea naţiunea către coşmarul lui George Orwell.

Ministerul Securităţii Publice al Chinei, care controlează baza de date, a adunat informaţii biometrice despre mai mult de 40 milioane de persoane, se afirma în 2015. Potrivit unei relatări publicate în 2017 de Organizaţia pentru Supravegherea Drepturilor Omului (Human Right Watch), ţara comunistă are cea mai mare bază de date din lume pentru informaţie ADN. În comparaţie cu aceasta, baza de date naţională pentru ADN a FBI are 12,7 milioane de infractori.

,,Colectarea în masă de ADN de către puternica poliţie chineză, căreia îi lipsesc protecţii de intimitate eficiente sau un sistem juridic independent, este un asalt perfect pentru abuzuri”, a spus Sophie Richardson, director pentru China al Organizaţiei pentru Supravegherea Drepturilor Omului. ,,China îşi duce sistemul orwellian la nivelul genetic”.

Un raport publicat anterior în decembrie 2017 de către grupul pentru drepturile omului a dezvăluit că a existat chiar un program care a adunat date biometrice – inclusiv amprente, scanarea irisului, grupa de sânge şi ADN – de la milioane de locuitori din 6 regiuni din Xinjiang în 2017, sub pretextul unui program gratuit de sănătate publică care oferea examinări fizice.

iFlytek, una din companiile tehnologice de frunte din China în domeniul vorbirii inteligente şi tehnologiilor limbii, a încheiat un parteneriat cu Mellanox Technologies care-i va permite să dobândească un procent de 97% de recunoaştere vocală

Aceasta nu este totul. Potrivit organizaţiei, guvernul chinez adună chiar mostre ,,de voce” ale persoanelor pentru a înfiinţa o bază de date biometrice pentru voce la nivel naţional. Grupul a afirmat că autorităţile colaborează cu iFlytek, o companie chineză care produce 80% din tehnologia de recunoaştere a vocii din ţară, pentru a dezvolta un sistem pilot de supraveghere care poate identifica automat vocile urmărite în conversaţii telefonice.

,,Guvernul chinez a colectat probe de voce de la zeci de mii de persoane vorbind prea puţin despre programul sau legile care reglementează cine poate fi urmărit sau cum va fi folosită informaţia”, a spus Sophie Richardson. ,,Autorităţile pot abuza lesne de acele date într-o ţară care are o lungă istorie de supraveghere neverificată şi răzbunare împotriva criticilor”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке