Selectați pagina

CHIMIOTERAPIA – vrăjeala secolului. Otrăvirea sîngelui pentru a “combate cancerul”

CHIMIOTERAPIA – vrăjeala secolului. Otrăvirea sîngelui pentru a “combate cancerul”

Chimioterapia poate duce la răspândirea cancerului de sân în organism, conform rezultatele unui studiu efectuat de specialiştii din Elveţia.

Medicamentele paclitaxel şi doxorubicin facilitează eliberarea de către tumorile canceroase a unor proteine care apoi circulă prin sânge până la plămâni, provocând răspândirea bolii, scrie Descoperă.ro.

Specialiştii au blocat aceste proteine într-un studiu efectuat în laborator, iar cancerul nu s-a mai răspândit. Ei speră că aceste rezultate să facă chimioterapia mai eficientă.

Cercetarea a fost realizată de specialişti de la Institutul elveţian pentru Cercetări Experimentale în cazul Cancerului. Analizele au fost coordonate de profesorul Michele De Palma.

Chimioterapia este utilizată cu succes în multe cazuri de cancer, dar, potrivit concluziilor studiului, în cazurile în care tumorile persistă, chimioterapia prezintă riscul de a răspândi boala la alte organe prin transferul unor proteine de tip A6.

Conform profesorului De Palma, deşi rezultatele studiului sunt semnificative, oamenii nu trebuie să tragă deloc concluzii pripite privind eficienţa chimioterapiei, fiind necesară întotdeauna consultarea specialiştilor.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.