Selectați pagina

Chile: 70% din populație în carantină în ciuda succesului vaccinării împotriva Covid-19

Chile: 70% din populație în carantină în ciuda succesului vaccinării împotriva Covid-19

Începând de joi, 25 martie, peste 13 milioane de persoane vor intra din nou carantină în Chile, așa cum a fost anunțat Ministerul Sănătății (Minsal) din țara respectivă pentru a combate creșterea numărului de cazuri de coronavirus, relatează dcnews.ro

campania de vaccinare in chile

Chile: 70% din populație în carantină în ciuda succesului vaccinării împotriva Covid-19

Măsura a fost luată deoarece în ultimele două săptămâni, numărul infectărilor a crescut cu 36%, după cum a detaliat ministrul chilian al Sănătății, Enrique Paris, deși campania de vaccinare este una dintre cele mai avansate din regiune.

Doar în ultimele 24 de ore au fost detectate 6.155 de cazuri noi de Covid-19 în țară și au fost înregistrate 80 de decese, potrivit Minsal. “Carantina este dureroasă, dificilă, dar având în vedere avansul circulației virale, trebuie să luăm măsuri”, a spus ministrul Paris. Aproape 70% din populația chiliană, care se ridică la aproape 19 milioane de oameni în total, se va afla în carantină.

Situația actuală din Chile este văzută de mulți ca o alertă pentru restul Americii Latine deoarece creșterea numărului de cazuri și restricții are loc în ciuda faptului că țara se află în fruntea campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului.

Chile s-a clasat pe locul cinci în lume în ceea ce privește numărul de doze administrate la 100 de locuitori, țara fiind depășită doar de Israel, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite, scrie BBC.

În total, 5.642.004 de persoane au fost vaccinate în toată țara. Între timp, de la începutul pandemiei, Chile a înregistrat 938.094 cazuri de infectări și 22.359 decese din cauza Covid-19, potrivit lui Minsal.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.