Selectați pagina

Chiar au ajuns telefoanele mobile să ne controleze viața?

Chiar au ajuns telefoanele mobile să ne controleze viața?

telefoane_mobileJawdat Ibrahim, proprietarul unui restaurant cu specific arăbesc din apropiere de Ierusalim, a devenit o veritabilă vedetă pe plan internațional după ce a lansat o campanie inedită. Închide telefonul în timp ce te afli în restaurant și ve primi o reducere de 50% pentru absolut orice comanzi!

Ibrahim este de părere că telefoanele mobile distrug experiența unei cine care ar fi trebuit să fie plăcută. El speră ca oferta sa să readucă în atenția oamenilor acele timpuri „inocente” în care compania, conversația și aprecierea unei cine erau mult mai apreciate decât navigarea pe internet și conversațiile telefonice din timpul mesei.

„Nu spun că tehnologia este rea. Însă măcar atunci când mănânci, în special atunci când ești cu familia, cu prietenii sau persoana iubită, poți aștepta măcar o oră, o oră și jumătate, și să te bucuri de compania lor. Am văzut multe cupluri care vin la restaurant și stau fără să schimbe o vorbă, cu capetele plecate spre telefon, pentru ca după un timp să ne ceară să le reîncălzim masa. Vreau, pur și simplu, ca oamenii să socializeze în loc să își petreacă timpul pe telefon”, susține Jawdat Ibrahim.

Proprietarul restaurantului arăbesc nu este străin de publicitate. Acesta a trăit în SUA în anii 80, până când a câștigat suma de 23 de milioane de dolari la o loterie desfășurată în Illinois. Ulterior a decis să se întoarcă în locurile natale și să deschidă o mică afacere. El și-a folosit averea pentru a promova coexistanța pașnică dintre evrei și musulmani, restaurantul său fiind unul dintre cele mai bune exemple.

Modelul său a fost copiat de restaurante din toată lumea, chiar dacă ofertele acestora nu sunt atât de generoase precum a lui Ibrahim, unele dintre ele ajungând până la a interzice folosirea telefoanelor mobile.

Conform unui studiu realizat în anul 2012 de State of Mobile Etiquette Survey for Intel Corp., unul din cinci adulți din țările dezvoltate folosește telefonul mobil în timp ce mănâncă, în timp ce în rândul adolescenților procentul depășește 33%.

Voi în care procent vă încadrați?

Sursa: http://stiintasitehnica.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. marele Păcătos

  întreb pe cineva,
  de ce ai mobil – să pot suna şi să mă sune, comod
  campiuter – să pot privi un film o noutate, comod
  maşină – să ajung unde-mi trebuie fără să mă închin cuiva, comod
  televizor – noutăţile, comod
  cartelă – comod

  – .. da cipul care înlocuieşte toate actele şi cardurile, ai dori să ai?
  – desigur, da tu ca şi când nu?
  – desigur, NU!
  – tu ce eşti indeeţ? toată lumea normală da tu cu stranietăţi.
  – bine, uite, da că omul cum e îmbrăcat, sau femeie sau bărbat – nu deosebeşti?
  – păi e secolul 21…
  – răzvrătirea aceasta îngrozitoare?
  – asta e bine şi frumos, tu ce eşti călugăr?
  – se numesc creştini, iar de rugat nu se roagă, în loc de Evanghelie stă icoana lui mikiduţă, mai nimeni nu vrea să se îngrijească de cele sufleteşti..
  – păi ce mâine să mănânci, sau vreai să spui că L-ai văzut pe Dumnezeu? El doar nu există..
  – asta-i de la vrăjmaş, gândurile şi închipuirile acestea..
  – care vrăjmaş, tu ce vezi pe cineva?
  – eu gându-rile tale nu ţi le văd, da oare am zis că tu n-ai minte?
  – ei hai lasă, deam tu ce, vreai să devii sfânt?
  fii ca toţi oamenii, veseleşte-te, dansează, cinsteşte (vodcă), şi gândeşte-te cum să te îmbogăţeşi, am green card, dacă doreşti poţi merge cumine în sua.
  – mulţumesc, da eu pentru hârtii nu am de gând să-mi vând Patria.
  – aici mori de foamete, la ce-ţi trebuie?
  – ştii cum, nu poţi să slujeşti Lui Dumnezeu şi lui mamona, care este dracul banilor.
  – care Dumnezeu, care drac, asta totul e fantastică, trebuie să te bucuri de viaţă, da în ce sectă eşti?

  iată dialog, şi nu cineva, dar 99,9% din toţi pe care-i cunosc, în acelaşi duh.

  să le mai zici ceva?

  Răspuns
 2. Ala

  http://www.vrn.ro/chevron-si-jandarmeria-au-pornit-in-toiul-noptii-un-nou-asalt-la-pungesti

  Raspunde-le cu asta ce am pus mai sus. Ca vor muri de apa otravita, de cancer de la mobil si ca isi vor vedea fetele la 10-14 ani violate de pedofili, si ei nu vor putea da pe nimeni in judecata, caci pedofilia e deja orientare sexuala si e legala.

  Le vor raspunde inapoi copii in mod obrazinc, si ii vor lasa parasiti unor ingrijitori chinezi spre exemplu, in cel mai bun caz.

  Fiecare din cei 99 are o slabiciune si o frica pe care poti insista, si il poti trezi la o realitate. Dupa aceea daca continua, atunci da, intr-adevar isi asuma constient raul.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.