Selectați pagina

Există un şir de cazuri în care cetăţenilor le poate fi refuzată eliberarea actelor de identitate. Află care sunt acestea

Există un şir de cazuri în care cetăţenilor le poate fi refuzată eliberarea actelor de identitate. Află care sunt acestea

În Regulamentul privind eliberarea actelor de identitate şi evidenţă a locuitorilor din Moldova, fost inclus un punct care specifică în ce cazuri cererea pentru eliberarea actelor de identitate poate fi respinsă.

Există un şir de cazuri în care cetăţenilor le poate fi refuzată eliberarea actelor de identitate. Guvernul a operat modificări în acest sens în Regulamentul privind eliberarea actelor de identitate şi evidenţă a locuitorilor Republicii Moldova.

Astfel, punctul 14/2 a fost completat cu următoarea precizare: „Cererea pentru eliberarea actelor de identitate se respinge în cazul în care solicitantul a prezentat informaţii frauduloase sau documentele prezentate sunt insuficiente, conţin divergenţe, sunt nevalabile ori se constată că nu sunt autentice”.

Totodată, în text se precizează că noţiunea de document nevalabil nu se răsfrânge asupra actelor de identitate care urează a fi schimbate.

În afară de aceasta, „cererea pentru eliberarea paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova sau a documentului de călătorie se respinge în cazurile în care cetăţeanului i se suspendă dreptul la libera circulaţie”.

Respingerea neîntemeiată a cererii pentru eliberarea actului de identitate poate fi contestată în modul stabilit de Legea contenciosului administrativ.

sputnik.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii