Selectați pagina

Cetățenii vaccinați, nemulțumiți că trebuie să dea și testul la COVID-19 pentru a ieși din țară

Cetățenii vaccinați, nemulțumiți că trebuie să dea și testul la COVID-19 pentru a ieși din țară

Rînduri la laboratoarele de testare la COVID-19. Atît personale vaccinate cît și cele nevaccinate au nevoie de test pentru a ieși din țară, infomrează noi.md

test-covid

Totuși, persoanele care s-au vaccinat sînt indignate că, deși au fost imunizate, oricum trebuie să facă testul, mai ales că acest mai și costă un pumn de bani. Reprezentanții de la clinicile unde se fac asemenea teste ne-au spus că numărul de teste a rămas practic neschimbat, în schimb, s-a modificat categoria de persoane, iar acum sînt testați testați mai mulți copii.

Oamenii continuă să piardă ore în șir în cozile care se formează la clinicile unde se fac teste Covid. Unii doresc să meargă în vacanță, iar alții – la rude sau la muncă. Întrucît nu doresc să stea în carantină, ei trebuie să-și facă testul, dar acest lucru îi bate la buzunar. Cei mai indignați sînt oamenii care, deși spun că s-au vaccinat, oricum sînt nevoiți să stea în rînd, pentru ași face testul, întrucît certificatele de vaccinare nu sînt recunoscute de companiile aeriene.

Pe lîngă faptul că stau în rînd și pînă la trei ore, oamenii cu care am discutat s-au arătat indignați de faptul că testul este foarte scump, iar cei care au și copii, scot bani grei din buzunar pentru aceste teste Covid.

Cei din administrația policlinicii, unde se fac testele Covid, ne-au spus că, de cînd în țări ca Turcia și Ucraina acceptă atît testul rapid cît și pe cel PCR, ambele sînt la fel de solicitate. Totuși, pentru a fi mai singuri că nu vor întîmpina probleme la trecerea frontierei, oamenii preferă să facă testul PCR.

Totuși, potrivit responsabililor de la clinică, nu se atestă o creștere a numărului de persoane care doresc să facă testul. În schimb, au început să fie testați mai mult copiii decît adulții.

Amintim că, deocamdată, certificatele de vacccinare din țara noastră sînt recunoscute doar de Ucraina și Bulgaria. Totodată, se mai duc tratative și cu alte țări în acest sens.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.