sondajAstfel, potrivit unui sondaj, prezentat astăzi, 24 februarie, Președintele, Parlamentul, Justiția, Guvernul și partidele politice au cel mai mic rating la capitolul încredere.

Ca și în celelalte sondaje, biserica se află în topul încrederii. Primăria s-a clasat pe locul doi, iar mass-media pe locul 3, fiind pentru prima dată detronată de primărie.

Topul încrederii este urmat de armată, politie, ONG-uri, SIS, bănci, CNA și sindicate. La coada clasamentului s-a poziționat Procuratura Generală, Partidele Politice, Guvernul, Justiție, Parlament, Președinte.

Sondajul a fost realizat de către CBS-AXA în perioada 5-13 februarie pe un eșantion de de 1491 de oameni.

Solicitat de Evenimentul Zilei, analistul politic Octavian Țâcu a declarat că din 2008, de când analizează sondajele, clasa politică a avut cel mai mic vot de încredere din partea populației. „Dar nu e cazul să excludem forțele politice, ele sunt un element al democrației. Să nu uităm că după 25 de ani de independență, suntem abia la capitolul identificarea reperelor a ceea ce înseamnă democrație. În plus, totul depinde și de calitatea clasei politice”, ne-a comunicat Țâcu.

Sursa: evzmd.md