Selectați pagina

Cetăţenii Republicii Moldova care au actele moldoveneşti expirate pot intra pe teritoriul țării, fără sancţiuni

Cetăţenii Republicii Moldova care au actele moldoveneşti expirate pot intra pe teritoriul țării, fără sancţiuni

În cazul în care persoana prezintă la intrarea în țară pașaportul sau buletinul de identitate moldovenesc expirat, reprezentantul Poliției de Frontieră verifică în baza de date identitatea și apartenența persoanei la cetățenia Republicii Moldova și, dacă datele se confirmă, permite intrarea cetățeanului în țară, transmite IPN.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că în aceste cazuri persoanele nu sunt sancționate.

„Noi primim cetățenii moldoveni în țară cu pașaportul expirat, dar depinde dacă țara în care se află îi permite ieșirea cu astfel de document”, explică ofițerul de presă.

Dacă au actele expirate, cetățenii moldoveni trebuie să meargă la ambasada sau consulatul Republicii Moldova din țara în care se află pentru a obține titlul de călătorie, în baza căruia pot ieși din acea țară.

Autoritățile admit că în perioada de pandemie, persoanele cu dublă cetățenie au utilizat actele moldovenești expirate, pentru că cetățenii străini nu au voie să intre în țară.

Astfel, s-au văzut nevoiți să prezinte ca document confirmativ pașaportul expirat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *