Selectați pagina

Cetăţenii mai multor state vor putea intra fără vize în R. Moldova

Cetăţenii mai multor state vor putea intra fără vize în R. Moldova

fara vize in RMCetăţenii a 61 de state nu vor mai avea nevoie de vize pentru a veni în Republica Moldova. Lista acestora este inclusă într-un proiect de lege adoptat astăzi în lectură finală de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Printre statele ai căror cetăţeni vor fi scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize la intrarea în R. Moldova se numără Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, SUA, Japonia, Belarus, Germania ş.a.

În baza prevederilor proiectului de lege, cetăţenii statelor respective se vor putea afla în Republica Moldova timp de 90 de zile în decursul a şase luni de la data primei intrări în ţară.

Totodată, străinii care călătoresc în R. Moldova pentru şedere de lungă durată, indiferent de scopul şederii, urmează să fie în posesia unei vize.

Proiectul mai stabileşte lista statelor ai căror cetăţeni vor fi obligaţi să deţină vize la intrarea, ieşirea şi tranzitarea teritoriului Republicii Moldova. Printre cele circa 130 de state incluse în această listă se numără Statul Qatar, Republica Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite ş.a.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.