Selectați pagina

Cetăţenii cu paşapoarte biometrice vor trece frontiera în 15 secunde

Cetăţenii cu paşapoarte biometrice vor trece frontiera în 15 secunde
Tehnologia „eGate" este aplicată în prezent la Aeroportul Internaţional Chişinău. Zilnic, aproximativ 20 de persoane traversează frontiera cu ajutorul noului sistem

Tehnologia „eGate” este aplicată în prezent la Aeroportul Internaţional Chişinău. Zilnic, aproximativ 20 de persoane traversează frontiera cu ajutorul noului sistem

Cetăţenii cu paşapoarte biometrice vor trece frontiera în 15 secunde datorită sistemului „eGate”. Noua tehnologie permite intrarea în R. Moldova fără implicarea directă a angajaţilor Poliţiei de Frontieră, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC), sistemul „eGate” reprezintă o soluţie tehnologică de verificare în regim automatizat a paşapoartelor cu date biometrice ale cetăţenilor R. Moldova. Graţie acestui echipament, procedura de verificare a paşaportului se simplifică şi, implicit, timpul aflării în zona controlului de frontieră se reduce la 15 secunde. Astfel, deţinătorul paşaportului biometric prezintă actul de identitate şi scanează identificatorii biometrici, datele cărora sînt stocate în cipul din paşaport.

Tehnologia „eGate” este aplicată în prezent la Aeroportul Internaţional Chişinău. Zilnic, aproximativ 20 de persoane traversează frontiera cu ajutorul noului sistem.

Noua tehnologie a fost implementată de MTIC, Poliţia de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Aeroportul Internaţional Chişinău, notează MOLDPRES.

Sursa: voceabasarabiei

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *