Selectați pagina

Cetățeni străini, reținuți de SIS pentru „Justificarea publică a terorismului”

Cetățeni străini, reținuți de SIS pentru „Justificarea publică a terorismului”

musulmani islamistiDoi cetăţeni străini, care realizau propagandă jihadistă în susţinerea organizaţiilor teroriste, au fost identificaţi şi reţinuţi de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, informează Puterea.

Cei doi cetățeni, de 18 şi, respectiv, 46 de ani, au fost reţinute în cadrul unor măsuri speciale în vederea prevenirii şi combaterii terorismului pe teritoriul R. Moldova. Ei se aflau în vizorul SIS pentru suspiciuni de activităţi de autoradicalizare, precum şi propagare prin intermediul platformelor on-line şi a reţelelor de socializare a mesajelor de susţinere a entităţilor teroriste, publicând sistematic mesaje de justificare publică a terorismului.

Procurorii și ofiţerii SIS au ridicat de la cei doi cetățeni documente, materiale de propagandă radicală şi sisteme informatice care demonstrează acţiunile şi intenţiile infracţionale ale acestora. P enumele celor doi au fost pornite cauze penale pentru „Justificarea publică a terorismului”.

Cetățenii respectivi și-au recunoscut vinovăția.

Sursa: http://puterea.info/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.