Selectați pagina

Cetățeni moldoveni ținuți în sclavie în China. S-au dus la muncă bine plătită cu o agenție de turism

Cetățeni moldoveni ținuți în sclavie în China. S-au dus la muncă bine plătită cu o agenție de turism

Poliția a eliberat 8 persoane (7 tinere și un bărbat), cu vârste cuprinse între 19 – 21 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, care erau supuși sclaviei pe teritoriul Republicii Populare Chineze, informează serviciul de presă al IGP.

Activitatea infracțională era condusă de către o tânără de 23 de ani, domiciliată în municipiul Chișinău, dansatoare de profesie, în comun cu mai multe persoane, cetățeni ai Chinei.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI, s-a stabilit că suspecții activau mai mult de un an. Aceștia, exploatau tinerii din Republica Moldova, sub pretextul angajării la muncă bine plătită, în cluburi de noapte și alte locuri de agrement în calitate de dansatori. De asemenea, suspecții pentru a-și atinge scopul criminal au atras în complicitate o agenție de turism din Republica Moldova, care s-a ocupat de perfectarea pachetului turistic și obținerea vizelor turistice.

Ajunși pe teritoriul Chinei, contrar prevederilor legale, imigranții moldoveni au fost plasați în câmpul muncii în diferite locuri de agrement, unde activau în calitate de dansatori și consumație. Pentru munca efectuată victimele nu erau remunerate.

Totodată, pentru încălcarea regimului de ședere și statutului lor de turiști manifestat prin încadrarea în câmpul muncii, tinerii moldoveni au fost condamnați pe teritoriul Chinei la privațiune de libertate pe un termen de 6 luni. Ulterior, victimele după ispășirea pedepsei, au fost repatriate în Republica Moldova și asistate juridic de către forțele de ordine.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectei, precum și la agenția turistică implicată, s-au ridicat acte pentru obținerea vizelor și tehnică de calcul.

Persoana suspectă din Republica Moldova se află în stare de arest, iar complicii de origine chineză își ispășesc pedeapsa pe teritoriul Republicii Populare Chineze.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Vinovații riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mBVd1psGZLU[/youtube]

Sursa: Stiri Locale.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.