Selectați pagina

Cererea salariatului către angajator privind refuzul vaccinarii

Cererea salariatului către angajator privind refuzul vaccinarii

Către _________________________

_____(angajator)________________

Subsemnatul(a)________________________,domiciliat ______________ _______________________,în calitate de salariat al ____________________________, având funcția de ___________________, fiind informat verbal/scris la data _____________ despre faptul că sunt obligat să mă vaccinez împotriva Covid – 19, vă înștiintez despre REFUZUL MEU CLAR MANIFESTAT față de această obligație impusă mie în mod ilegal.

Refuzul meu este întemeiat pe următoarele motive:

  1. Vaccinarea împotriva Covid – 19 NU ESTE OBLIGATORIE, având în vedere că nu există la nivel național emisă o lege care să oblige cetățenii acestei țări la vaccinarea de acest tip. Prin urmare, solicitarea privind vaccinarea este ilegală și abuzivă.

  1. Vă aduc la cunoștință despre faptul că aplicarea unor eventuale restricții sau sancțiuni pe criteriul nevaccinării reprezintă o măsură discriminatorie, în condițiile prevăzute de art. 16 și 43 din Constituția Republicii Moldova, cu aplicarea prevederilor Legii privind asigurarea egalității nr. 121 din 21.05.2021.

  1. Considerăm că nu este rezonabilă impunerea vaccinării de către angajator, în condițiile în care salariatul își îndeplinește obligațiile contractuale, precum și este ilegală orice restricțonare a drepturilor sale. Contractul de muncă reglementează sfera drepturilor și a obligațiilor în ceea ce privește strict raportul de muncă pe toată durata desfășurării actului de muncă într-un interval orar dat. Iar actul vaccinării presupune o decizie ce depășește actul limitat al muncii, și interferează cu viața privată și drepturile fundamentale ale omului, fapt ce nu este permis ( Art.16, 28, 43 ale Constituției R. Moldova, Art. 8 CEDO, Convenția de la Oviedo, Convenția de la Nurenberg).

  1. Revenind la relația strict contractuală ce definește clar sfera obligațiilor mele în această unitate, condiționarea raportului meu de muncă de efectuarea unui vaccin este inoportună, discriminatorie și încalcă flagrant legislatia muncii. (Art.5, 6, 8, 9, 57 și 87 ale Codului Muncii).

  1. Prin impunerea actului de vaccinare în orice mod și condiționarea acestui act medical în actul muncii este o încălcare flagrantă și a dreptului meu la informare, prevăzut de legislația internațională, dar și de prevederile interne.

Considerăm că orice act de impunere a angajatorului de a mă vaccina reprezintă un act de șantaj și/sau hărțuire/discriminare. Prin condiționarea acestui act, îmi sunt prejudiciate grav drepturile garantate de lege.

În această ordine de idei, solicit reconsiderarea atitudinii dumneavoastră în raport cu cerința impusă mie, și anume aceea a vaccinării împotriva Covid – 19 și încetarea oricăror acte și fapte de natura să mă intimideze, să mă forțeze, să mă umilească în fața celorlalți salariați, cu scopul de a mă determina să efectuez un act medical pe care îl refuz justificat.

Data _____________ Angajat _________________

Cererea salariatului către angajator privind refuzul vaccinarii poate fi descărcată aici.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке