Selectați pagina

Cercetătorii afirmă că alăptatul stimulează eliberarea oxitocinei, care joacă un rol important în coborârea presiunii sângelui şi reduce riscul cancerului de sân

Cercetătorii afirmă că alăptatul stimulează eliberarea oxitocinei, care joacă un rol important în coborârea presiunii sângelui şi reduce riscul cancerului de sân

Cu condiţia să dureze cel puţin 6 luni şi ca tânăra mamă să nu fii avut probleme de tensiune în timpul sarcinii, alăptatul creşte într-o manieră semnificativă nivelul colesterolului bun, reduce cantitatea de grăsime de pe sistemul circulator şi reduce grosimea carotidei. În felul acesta, capul şi gâtul sunt alimentate cu sânge bogat în oxigen, diametrele mai mari fiind asociate cu infarcturi.

Studiul dr Malamo Contouris de la universitatea din Pittsburgh aduce o nouă probă a faptului că alăptatul este important nu numai pentru copilaş, ci şi pentru mama sa.

Observarea a 678 de femei, în Michigan, pentru o perioadă cuprinsă între 7 şi 15 ani, a arătat că benficiul poate să se întindă pe toată această perioadă cu un risc semnificativ redus de a avea o boală cardio-vasculară.

Cercetătorii afirmă că alăptatul stimulează eliberarea oxitocinei, care joacă un rol important în coborârea presiunii sângelui.

De asemenea, alăptatul reduce riscul cancerului de sân, spune un alt raport din august 2017.

Dintre cele 678 de participante, 157 nu alăptaseră niciodată, 284 alăptaseră şase luni sau mai puţin, iar 133 alăptaseră cel puţin o jumătate de an.

Descoperirile au fost prezentate la American College of Cardiology’s 67th Annual Scientific Session.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *