SOYLENT GREEN: Un cercetător suedez spune că oamenii ar trebui să devină canibali pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, deoarece consumul de carne umană este mai „sustenabil” decât industria cărnii

Cercetător suedez: Oamenii ar trebui să devină canibali pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice

Cercetător suedez: Oamenii ar trebui să devină canibali pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice

Filmul Soylent Green – Hrana verde (1973) a avut premiera pe data de Apr. 19, 1973, fiind încadrat la categoria SF (Science-Fiction). Subiectul filmului: În anul 2022, New York-ul este populat de 40 de milioane de cetățeni înfometați. Hrana a devenit un lux din pricina distrugerii resurselor naturale. De aceea, guvernul lansează un produs nou, Soylent Green, în spatele căruia se ascunde, însă, un secret înspăimântător. Dacă nu ați văzut filmul sau l-ați văzut atunci când erați mici și nu înțegeați prea multe din el, îl puteți vedea aici subtitrat în limba română și la o calitate bună. O bună ocazie să-i revedeți pe Charlton Heston și Edward G. Robinson (născut în România).

Considerat atunci (1973) SF astăzi el devine realitate. Coincidența este însă și mai mare pentru că acțiunea filmului se petrece în 2022. Nu-l ratați!

O soluție pentru combaterea schimbărilor climatice este să mâncăm carne de om provenită de la cadavre, susține un om de știință suedez.

Profesorul Magnus Soderlund, de la Stockholm School of Economics, crede că practicarea canibalismului ar putea salva planeta dacă societatea s-ar „trezi la această idee”.

Vorbind la televiziunea suedeză, el a sugerat că cadavrele ar fi mai sustenabile decât industria cărnii și a produselor lactate – sau chiar consumul de insecte – dacă sursele de hrană vor deveni rare în viitor.

De asemenea, el a afirmat că

‘conversația’ despre tabuurile canibalismului se poate schimba în timp și că oamenii pot fi ‘păcăliți’ să ‘ia deciziile corecte’, relatează Epoch Times.

Profesorul Soderlund și-a prezentat pentru prima dată argumentul în timpul unei discuții în cadrul unei mese rotunde intitulată ‘Vă puteți imagina mâncând carne umană?’, în cadrul Gastro Summit.

Când a fost întrebat în timpul unui interviu dacă ar încerca carnea umană, el a spus că ar fi deschis să o guste, relatează publicația.

‘Mă simt oarecum ezitant, dar pentru a nu părea prea conservator… ar trebui să spun…. aș fi deschis să o gust măcar’, a declarat el pentru postul suedez TV4.

Se știe că oamenii au practicat canibalismul, cum ar fi triburile din Papa Noua Guinee, care găteau și mâncau morții, crezând că acest lucru ajută la eliberarea spiritului.

Paleontologii francezi au găsit, de asemenea, dovezi de canibalism în oase de Neanderthal vechi de 100.000 de ani.

Cu toate acestea, știința a arătat că, în cazul canibalismului în rândul oamenilor, există riscul de a contracta boli transmise prin sânge, cum ar fi hepatita sau Ebola.

Sursa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-7443707/Swedish-scientist-says-humans-cannibals-fight-climate-change.html