Selectați pagina

Cele mai puternice “armate cibernetice”

Cele mai puternice “armate cibernetice”

Dupa nivelul de dezvoltare a asa numitetelor armate cibernetice – subunitati specializate in securitate cibernetica, Statele Unite ocupa primul lor, urmate de China, Marea Britanie, Coreea de Sud si, pe pozitia a cincea, Rusia. In orice caz, asa arata un clasament alcatuit pe baza aprecierilor specialistilor de la Zecurion Analytics.

Dar daca SUA cheltuie anual pentru intretinerea acestei armate care numara, potrivit datelor Zecurion, aproximativ 9.000 de oameni, in jur de 7 miliarde dolari pe an, in Rusia aceasta cifra este de numai 300 de milioane pentru un efectiv de circa 1.000 de hackeri.

Acelasi studiu Zecurion indica la capitolul directii de activitate ale “armatelor cibernetice” sptionajul, atacuri cibernetice si razboaiele informationale. Autorii studiului sustin, in context, ca o tara mai dezvoltata este mai vulnerabila la atacuri cibernetice. “Dependenta diferitelor dispozitive si aparaturi de internet va creste. Ca umare, va spori vulnerabilitatea anumitor utilizatori, a gadgeturilor lor, masinilor, precum si a sistemelor si infrastructurii tarilor”, explica analistii Zecurion.

Activitatile din spatiul cibernetic devin tot mai des motive de tensiune in relatiile internationale. Cel mai recent exemplu il constituie acuzatiile lansate de SUA la adresa Rusiei, suspectata de implicare in spargerea sistemului informatic al Partidului democrat in timpul campaniei electorale din Statele Unite. Negata vehement de Moscova, aceasta ingerinta a antrenat impunerea unor noi sanctiuni impotriva Rusiei, institutiile vizate fiind serviciile speciale FSB si GRU, dar si cateva companii care nu ar fi fost straine de acele atacuri.

Sursa: incomemagazine.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *