Selectați pagina

Cele mai mari venituri în comunicaţiile electronice aduc internetul şi serviciile audiovizuale

Cele mai mari venituri în comunicaţiile electronice aduc internetul şi serviciile audiovizuale

În primul trimestru al anului curent, volumul veniturilor provenite din serviciile de acces la internet fix și mobil, dar și cele obținute din vânzarea serviciilor de transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale au înregistrat creșteri cu 3,2% și au însumat 1,475 miliarde de lei, transmite IPN.

Potrivit Raportul privind evoluția pieței respective în primul trimestru al anului 2019, publicat de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), veniturile obținute din vânzarea serviciilor de internet fix au sporit, comparativ cu primul trimestru al anului 2018, cu 6,2% și au însumat 334,7 milioane de lei. Totodată, veniturile din internet mobil au crescut cu 12,4% și au atins cifra de 274,5 milioane de lei, iar vânzările serviciilor de transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale au crescut cu 41,6% și au totalizat 83,3 milioane de lei.

Scăderea volumului total al vânzărilor pe piața comunicațiilor electronice, atestată în această perioadă, a fost determinată de diminuarea veniturilor din vânzarea serviciilor de telefonie fixă, telefonie mobilă, precum și a veniturilor din alte activități în domeniul comunicațiilor electronice.

Pe piața serviciilor de telefonie fixă vânzările au scăzut cu 17,6% și au totalizat 117,9 milioane de lei, iar pe cea a serviciilor de telefonie mobilă cu 2,9% și au însumat 727,2 milioane de lei. Volumul vânzărilor provenite din alte activități realizate în domeniul comunicațiilor electronice s-au diminuat cu 25,6% și au totalizat 136,3 milioane de lei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке