Selectați pagina

Cele mai CIUDATE taxe din România. De la taxa pe cal până la cea pe apă de ploaie

Cele mai CIUDATE taxe din România. De la taxa pe cal până la cea pe apă de ploaie

România este campioană în Europa la numărul de taxe achitate, dar și la birurile ciudate. În goana după bani, autoritățile au născocit taxe care mai de care mai năstrușnice, scrie wall-street.ro.

Publicația notează câteva dintre cele mai bizare taxe stabilite de autoritățile române:

Taxa pe artificii. În Timișoara, firmele care se ocupă cu serviciile priotehnice plătesc autorităților locale 200 de lei pentru un minut de spectacol cu artificii. Motivul taxei: cetățenii ar putea fi deranjați de artificii.

Taxa pe apă de ploaie: Craiovenii plătesc 41 de bani pe metrul cub de apă de ploaie. La Alba Iulia, oamenii scot din buzunar 3 lei pe metrul cub de apă. Motivul taxei: orice cantitate de apă care trece printr-un sistem de canalizare și epurare naște niște costuri.

Taxa pe liniște: Această taxă a fost introdusă de Radu Mazăre în Constanța. Toate firmele din oraș trebuie să plătească taxa, care poate ajunge și la două mii de lei pe an, în funcție de mărimea spațiului ocupat de firmă. Motivul taxei: plata gardienilor publici.

Taxa pe șanț: În Bacău, firmele de construcții plătesc o taxă pe șanț. Constructorii care fac șanțuri trebuie să plătească 2 lei pe metru pe zi.

Taxa pe cal: Orice proprietar de cal trebuie să scoată din buzunar 5 lei pe an, pentru fiecare animal. Banii ajung la Autoritatea Hipică Națională.

Taxa pe Crucea Roşie: Un procent din preţurile biletelor vândute pentru evenimentele culturale, de divertisment sau sportive, chiar şi pentru filmele de la cinematografe merg la Crucea Roşie.

Taxa pe căsătorie: Primăria din Galați a stabilit o taxă pentru căsătorii. Taxa începe de la 72 de lei dacă această ceremonie are loc până la ora 19:00 și este de zece ori mai mare decât este după această oră.

Autoritățile române nu sunt singurele care au instituit taxe mai neobișnuite, în lume fiind cunoscute taxe nu mai puțin bizare, cum ar fi taxa pe barbă, taxa pe pălării, taxa pe fereastră sau pe urină.

Sursa: romaniatv.net

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *