Selectați pagina

Cele mai ciudate modalități prin care poți fi spionat acasă sau la serviciu

Cele mai ciudate modalități prin care poți fi spionat acasă sau la serviciu

De-a lungul timpului au existat numeroase cazuri ale unor soți care-și spionau soțiile sau ale unor patroni care au decis să-și urmărească angajații, cu toate că o astfel de “operațiune” este ilegală. De altfel, magazinele online scot la vânzare fel de fel de dispozitive de spionaj,  care pot fi cumpărate de oricine.

ÎNTRERUPĂTOARELE ȘI PRIZELE CARE TE FILMEAZĂ

Așa cum era de așteptat, întrerupătorul cu minicameră ascunsă arată exact ca un întrerupător obișnuit, putând fi lipit pe perete fără a trezi suspiciuni. Un singur aspect îl poate da de gol, și anume faptul că butoanele acestuia nu funcționează.

intrerupator-300x180

Și prizele-spion pot fi confundate cu ușurință cu cele obișnuite din casă sau de la birou. Pe piață există mai multe modele, tocmai pentru ca montarea unor astfel de dispozitiv să devină insesizabilă. De regulă, minicamera se activează atunci când detectează mișcare în încăperea în care este montată.

priza-300x300

Reprezentanții agențiilor de detectivi din România avertizează că interceptarea convorbirilor se poate face și prin montarea unor microfoane sau a unor camere spion, cu transmisie a informațiilor prin intermediul rețelei de transport a energiei electrice. Cu alte cuvinte, unele dispozitive spion sunt montate pe traseul instalaţiei electrice, cu precădere în prizele electrice sau în întrerupătoarele funcționale din case sau birouri, tocmai pentru a avea o autonomie nelimitată.  Acestea transmit informațiile, prin firul electric, către un alt dispozitiv montat în apropierea zonei vizate. În astfel de cazuri, detectarea este posibilă doar cu ajutorul aparaturii profesionale.

ATENȚIE LA BECURI!

Becul cu minicameră ascunsă se înfiletează cu ușurință în locul unul bec obișnuit și își face treaba chiar și în timpul nopții. Există și aplice de perete ce au camere video sau reportofoane mascate, veioze cu microfoane ascunse sau copuri de neon cu reportofoane spion.

bec-e1438778145403-300x257

CAFEA CU PARFUM DE… MICROFON

Și în cafetiere pot fi ascunse microfoane spion. Potrivit site-urilor de specialitate, microfonul din cafetieră se activează automat atunci când este apelat numărul cartelei SIM montate în respectivul dispozitiv.

cafetiera-e1438778349422-300x289

METODE PENTRU INTERCEPTAREA VICIAȚILOR?

Microfonul ascuns în scrumieră se activează la fel ca în cazul cafetierei, ascultarea fiind posibilă în momentul în care este apelat numărul cartelei SIM montate în respectivul dispozitiv.

scrumiera-e1438778536557-296x300

Pe piața online există și numeroase modele de brichete funcționale, cu minicamere ascunse sau cu minireportofoane.

bricheta1-e1438779682324-236x300

CARTEA CARE TE FILMEAZĂ

La fel ca și alte dispozitive pe care vi le-am prezentat deja, și cartea cu micameră spion poate fi confundată cu ușurință cu un obiect obișnuit din casa sau de la locul de muncă. Mai mult, dispozitivul permite schimbarea coperții cu oricare alta.

carte-300x300

FLORILE-SPION

La prima vedere, pare un ghiveci obișnuit. În schimb, acesta conține, pe lângă flori, și o cameră video spion. (sursa)

flori-227x300

Sursa: dezvaluitorul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.