Selectați pagina

Cel puțin 8 mitropoliți au refuzat să semneze documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”

Cel puțin 8 mitropoliți au refuzat să semneze documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”

mitropoliti care n-au semnat la SinodConform unor informații credibile, cel puțin 8 mitropoliți au refuzat să semneze documentul final “RELAȚIILE BISERICII ORTODOXE CU ANSAMBLUL LUMII CREȘTINE”.

Din delegația Bisericii Eladei nu a semnat Mitropolitul Ierotei de Navpaktos, care a formulat rezerva sa clară și față de documentele „MISIUNEA BISERICII ORTODOXE ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ” și „TAINA CUNUNIEI ȘI IMPEDIMENTELE LA ACEASTA”.

Documentul final „RELAȚIILE BISERICII ORTODOXE CU ANSAMBLUL LUMII CREȘTINE” nu a fost semnat nici de Mitropoliții Atanasie de Lemesou, Neofit de Morfos, Vasilie de Konstantia și Ammohostos, Nicolae de Amatunda, Epifanie de Lidra și Porfirie de Neapole (din delegația Bisericii Ciprului), nici de Mitropolitul Irineu de Bașka (din delegația Bisericii Serbiei)

Se vede că Regulamentul de Funcționare al Marelui Sinod, de altfel o inovație pentru Ortodoxie, care nu a dat drept de vot episcopilor, ci doar Primaților, a avut tocmai acest scop: reducerea la tăcere a episcopilor și regizarea unei omofonii artificiale, care oricum nu are nicio valoare din cauza absenței de la Sinod a patru Biserici Ortodoxe Locale.

Așadar, este o contrafacere așa-zisa unanimitate de la sinodul panortodox. În plus, trebuie spus că ţările care nu au participat la sinod, constituie majoritatea în Ortodoxie.

Sursa, traducere acvila30.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. Sluga netrebnica

  In concluzie, oricat ar incerca patriarhul eretic Bartolomeu sa ateste valabilitatea acestei intalniri, denumita “sinod mare si sfant”, odata ce si doar un singur episcop nu a semnat, documentul devine nul.
  Regulamentul instituit in mod viclean, prin care voteaza doar patriarhii, este contrar ortodoxiei si contrar celor 7 Sfinte Sinoade, deci este lovit de nulitate.
  Orice episcop ortodox, din orice colt al lumii ar fi el, are drept de vot, iar acest drept nu il poate lua nimeni.

  Patriarhii ortodocsi nu pot sa schimbe regulamente, legi, canoane … ei trebuie doar sa pastoreasca turma lui Dumnezeu in interiorul Legii dumnezeiesti si nu dupa propriile lor legi ecumeniste.

  Avand in vedere ca nu a existat acord deplin nici macar intre participantii la intalnirea din Creta, precum si absenta intentionata a 4 Biserici, absenta prin care s-au delimitat public de hotararile acestei intalniri, putem spune ca nu poate fi vorba despre nici-un document care sa se aplice la nivel panortodox.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке