Selectați pagina

Cel putin 50 de studenti din tarile arabe au ajuns la facultatile de la noi folosind acte false

Cel putin 50 de studenti din tarile arabe au ajuns la facultatile de la noi folosind acte false

Cel putin 50 de studenti din tarile arabe si Israel au ajuns sa fie stundenti la Universitatile de la noi, folosind acte false.

Documentele erau perfectate de o grupare, din care faceau parte si straini. Astazi procuroii au descins la domiciliul unuia dintre suspecti. Fiind escortat de oamenii legii acesta a evitat sa faca declaratii.

Acesta este al treilea suspect retinut astazi de oamenii legii. Ei au intre 25 si 32 de ani si activau de mai bine de trei ani pe teritoriul tarii noastre.

Obtineau in mod fraudulos permise de sedere, diplome de bacalaureat, caziere juridice, dar si traduceri, cu ajutorul carora strainii reuseau sa fie admisi la facultatile de la noi. Pentru aceste servicii cereau pana la 5500 de euro.

Vasile GORBAN, PROCUROR PCCOCS: “In cadrul perchiziitilor au fost ridicate, acte, stampile. Acestia asigurau prezenta si venirea persoanelor in RM unde activau, studiau, neavand acte originale si veridice.”

Suspectii ar fi falsicat atat acte moldovenesti cat si din tarile de origine ale  viitorilor studenti.

Mihail VODA, OFITER PRINCIPAL DE INVESTIGATIE, BIROUL MIGRATIE SI AZIL: “Pentru un cetatean strain care a depus acte false si au abtinut un permis de sedere fals se prevede anularea acestui permis de sedere si aplicarea interdictiei de a intra in RM pentru cinci ani.”

Daca cei trei suspecti vor fi gasiti vinovati, ei risca pana la 7 ani de inchisoare.

Sursa: PRO TV

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *