Selectați pagina

Cel mai mult avem nevoie să punem pază gurii noastre

Cel mai mult avem nevoie să punem pază gurii noastre

Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să se sălăşluiască şi să crească în inima noastră. Numai atunci vom putea aduce folos şi-i vom putea ajuta pe cei din jurul nostru. Când ne pătrundem în totul de cuvântul lui Dumnezeu, inima ni se înmoaie, tulburarea gândurilor îşi află liniştea, ne umplem de o iubire care se va răsfrânge în cuvintele şi în faptele noastre.

Cel mai mult avem nevoie să punem pază gurii noastre. De cele mai multe ori uităm ce consecinţe pot avea spusele noastre, cât de uşor şi cât de repede „dăm drumul” la o vorbă necugetată, care poate jigni, învenina, în general, poate face rău aproapelui.

Modul de a te exprima creştineşte este un dar de care nu se bucură mulţi, chiar dacă sunt animaţi de cele mai bune intenţii. Din nebăgare de seamă ni se întâmplă uneori să atingem o rană deschisă şi să provocăm o suferinţă, chiar acolo unde am fi vrut să aducem mângâiere.

Trebuie să ne rugăm în continuu pentru ca limba să se supună Domnului, să ne rugăm ca, în clipele noastre cele mai grele, Sfântul Duh să ne înveţe ce trebuie să spunem (cf. Luca 12,12). Atunci spusele noastre vor putea lucra spre bine.

Viaţa nu ne va fi niciodată inutilă, dacă vom învăţa să slujim Domnului cu cuvintele noastre, să întrebuinţăm spre slava Sa minunatul dar al cuvântului.

Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, 2008

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке