Selectați pagina

Cel mai mare Templu Ateist va fi construit la București

Cel mai mare Templu Ateist va fi construit la București

templu ateistConform unui comunicat de presă al A.T.E.I. (Asociația Tinerilor Europeni Intelectuali) Guvernul României și-a dat principial acordul pentru deschiderea negocierilor pentru construirea celui mai mare Templu Ateist din Europa.

„Am avea nevoie de aproximativ 2 hectare de teren intravilan pus la dispoziție de Guvern. Apoi, vom face o campanie de crowdfunding la care sperăm că PMB și Ministerul Culturii vor contribui serios. Vrem să facem un templu mare pentru toți ateii din România, care sunt din ce în ce mai mulți la număr.” a declarat Dan Fedoreanu, președintele A.T.E.I.

Templul va fi de rit vechi (Sagan) dar va aduce un omagiu și figurilor ateiste contemporane, precum Hitchens sau Dawkins.

„Demersul nostru este total firesc.” explică Dan Fedoreanu. „În București se construiește o Mega-Catedrală Ortodoxă. S-a agreat construirea unui mare templu masonic și s-a semnat acordul pentru construirea mega-moscheii. Nu vrem să fim discriminați.”

Susținătorii proiectului spun că sunt încântați, deși vor lansa consultări cu toți ateii de pe Internet, esențială fiind atragerea în proiect a Marelui Fedorist al Federației Grupărilor Agnostice și Ateiste de pe Facebook, poziție momentan ocupată de Lucian Mîndruță. Va conta însă și opinia renumiților lideri ateiști Lazăr Lung și Freia Vajnir.

Din specificațiile Templului Ateist reținem:

– sală de proiecție filme Carl Sagan;

– sală de degustare beri și conversații spumoase despre libertatea conștiinței;

– depozit de pepeni pentru perioada de vară;

– magazine de pălării, inclusiv ale unor designeri români;

– un beci spațios pentru lecturi individuale și navigare pe Internet.

La ultimul recensământ aproximativ 2% din români s-au declarat fără religie, însă se estimează că mulți nu au răspuns corect de frică să nu îi certe părinții, astfel încât numărul celor fără religie ar putea fi mult mai mare.

Sursa: cotidiandezi.ro

1 Comentariu

  1. Monah Teodot

    Nimeni nu apare din voia lui pe pamant. Ateu = om fara Dumnezeu. Nimeni si nimic nu poate exista practic fara Dumnezeu. Aceasta este demonstrat fizic, matematic, biologic, … Toti cei care se declara atei, in realitate, mint caci nu exista om si nimic din universul vazut si nevazut care sa nu fi fost creat de Dumnezeu. Mai corect ar fi sa se numeasca potrivnici Creatorului sau impotriva evidentei sau potrivnici Adevarului. Nu exista decat o singura existenta prin Sine Insasi : Dumnezeu. Totul tine de El, materie vie sau asa zis moarta.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *