Selectați pagina

Cel mai mare nihilist, Nietzsche, l-a declarat pe Dumnezeu mort, iar catolicii au decretat că Ortodoxia e moartă

Cel mai mare nihilist, Nietzsche, l-a declarat pe Dumnezeu mort, iar catolicii au decretat că Ortodoxia e moartă

Aşa au spus totdeauna, că Ortodoxia a murit, că ei deţin adevărul.

Profesorul teolog Theodor M. Popescu a scris lucrul acesta în mod admirabil, cu un duh de smerenie, politeţe şi fineţe intelectuală extraordinar. El a arătat cum catolicismul a martirizat o biserică: patriarhi răstigniţi în faţa catedralei Sfânta Sofia în timpul cruciadelor, călugări din Athos – ucişi pe vremea patriarhului Vecos, în fiecare mănăstire de la Athos există piatra sângelui, mai ales lângă biserica Protaton din Careia, piatră care, într-adevăr, sângerează şi acum. Pe piatra aceea nu se depune nici zăpadă, nici ploaie, nimic, acolo au fost executaţi călugării care au refuzat să slujească împreună cu romano-catolicii.

Acesta este un subiect foarte actual pentru noi. Există o sumedenie de sfinţi care şi-au vărsat sângele pentru credinţa ortodoxă, pentru adevărul acesteia, mărturisit în faţa expansiunii catolice şi pentru atitudine potrivnică slujbelor ecumeniste, foarte la modă astăzi, impuse acum împotriva voinţei sfinţilor şi a lui Dumnezeu.

Mai vrem alt răspuns la această problemă? Iată motive pentru care mulţi credincioşi ortodocşi îşi pun problema dacă Biserica Ortodoxa va mai rezista în viitor.

Sursa: hristosesteortodox.wordpress.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. Mircea

  Si asa poate fi daca nu actionam!
  1. Ponderea ortodocsilor in Romania a scazut.
  2. Ortodocsi activi sunt cu mult mai putini. Inclin sa cred ca deja ceilalti ne-au depasit!
  3. Dovada. De Nasterea Mantuitorului am cautat o liturghie ortodoxa 2016. Nu am gasit NICIUNA. Am gasit liturgii la catolici insa, chiar in Iasi!
  4. Daca te uiti in enciclopediile vestice vei vedea ca pentru ei noi nu existam. Se spune de protestanti si de catolici, dar NIMIC DESPRE ORTODOCSI. Bine, inteleg, este incercarea de a nu le arata cetatenilor ca exista o cale mai buna ca a lor.
  Eu sunt ortodox si sunt convins de valoarea ortodoxiei. Insa noi ce facem daca vedem un protestant care cauta sa ne convinga? O luam la goana si ne mai si laudam. Nu domnilor, o luati la goana ca acela stie Biblia si o citeste zilnic, pe cand tu nu ai avut timp. O iei la goana ca el are arme, iar tu nu ai scutul credintei si nu esti pregatit. Este timpul sa ne cunoastem religia.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке