FOTO: Giannis Antetokounmpo alături de fostul premier grec, Samaras și părinții săi. Baschetbalistul ține în mână o icoană a Maicii Domnului

Acum o săptămână, la Santa Monica, în California, s-au decernat premiile pentru cei mai valoroși jucători de baschet ai continentului nord-american, relatează Active News.

Cel mai bun dintre cei mai buni a fost declarat jucătorul grec Giannis Antetokounmpo, care evoluează la Milwaukee Bucks, în NBA.

În discursul său, vizibil emoționat, grecul a început prin a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru premiul primit. „În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a binecuvântat cu acest talent minunat. Nu aș fi aici dacă nu ar fi fost El. Vreau să-I mulțumesc că m-a adus în situația în care sunt azi. Tot ce fac, fac prin El”, a declarat el, printre lacrimi.

Povestea lui Giannis Antetokounmpo este foarte interesantă. În vârstă de 24 de ani, jucătorul de 2 metri și 11 centimetri s-a născut la Atena, dar este fiul unor imigranți din Nigeria. Până la vârsta de 18 ani, Giannis nu a avut cetățenia niciun stat, deoarece legile grecești nu oferă dreptul de cetățenie automat celor născuți pe teritoriul țării.

Deși părinții săi erau nigerieni, Giannis s-a botezat ortodox, iar mai târziu, a botezat și el alți copii la rândul său. Comportamentul său ireproșabil i-a adus laude din partea comunității grecești din America.

Sursa: http://www.ekathimerini.com/241877/article/ekathimerini/sports/greeces-giannis-antetokounmpo-named-nbas-most-valued-player