Selectați pagina

Declaraţie de-a dreptul criminală venită de la Nicolae Furtună: Cei care au murit de COVID „oricum erau o povară, pentru ei și pentru cei din jur”

Declaraţie de-a dreptul criminală venită de la Nicolae Furtună: Cei care au murit de COVID „oricum erau o povară, pentru ei și pentru cei din jur”

Luni, pe bună dreptate, rețelele de socializare au fost scandalizate de o declarație de-a dreptul criminală, venită de la Nicolae Furtună. O cataloghez drept criminală pentru că vine din gura epidemiologului-șef al țării cu cele mai multe infectări cu COVID-19 din toată Europa. Spunea acest Furtună, că cei care au murit de COVID „oricum erau o povară, pentru ei și pentru cei din jur”.

Declarația este criminală nu doar pentru că jignește grav mii de familii care și-au pierdut oameni dragi. Unii dintre ei își întrețineau familiile și puteau lejer să mai trăiască cel puțin 10-20 de ani, alții erau medici în deplinătatea forțelor, ce îngrijeau pacienții. Ci și pentru că transmite un semnal extrem de prost într-o societate care și așa a tot primit mesaje aiuritoare timp de 6 luni și nu mai crede în existența coronavirusului sau gravitatea sa.

Mai ales că tot în cadrul aceleiași emisiuni, Furtună a mai făcut o declarație nu mult mai puțin scandaloasă: Cei 16 mii de lei acordați medicilor care s-au infectat, i-au relaxat pe aceștia și nu ar fi trebuit oferiți niciodată.

Dar prestația de aseară a lui Furtună nu este nici pe departe o revelație. Este o continuare a unor acțiuni iresponsabile, inacceptabile pentru un om ce ocupă o astfel de funcție, care au început chiar de la startul pandemiei. Poate dacă această societate s-ar fi alarmat mult mai devreme de acțiunile sale, de multe ori total în contradicție cu felul în care trebuie să lupți cu o pandemie, un pic altfel ar fi arătat statisticile astăzi.

7 septembrie – cei morți oricum erau o povară

Și pentru a risipi orice urmă de îndoială asupra modului în care a fost și este gestionată pandemia, Furtună a decis să mai dea în stambă o dată.

https://www.facebook.com/mihaipopsoi32/videos/3172026159582005/

În opinia sa, „peste tot în lume, cei răpuși de COVID și așa erau o povară, și pentru ei și pentru cei din jur”. Chiar dacă ar fi așa, e criminal ca o astfel de declarație să vină de la un medic, mai ales epidemiologul-șef al țării pe timp de pandemie.

Însă nu este nici pe departe așa. Există zeci de studii pe care le-am citit în ultimele luni care demonstrau că majoritatea celor decedați, care aveau și alte boli, puteau lejer să mai trăiască cel puțin 10-20 sau chiar mai mulți ani.

Nu știu cum se simt, spre exemplu, familiile zecilor de medici care și-au pierdut viața în deplinătatea forților, îngrijind bolnavi, însă asta deja rămâne pe conștiința celui ce a făcut astfel de declarații.

Probabil ar trebui să închei cu ideea că în orice țară cu pretenții de normalitate, Furtună azi ar fi trebuit să vină cu demisia pe masă. Dar nu e așa. În orice țară cu pretenții de normalitate, dacă, în mod accidental se ajungea la un astfel de epidemiolog-șef, demisia venea încă de la 30 martie.

Autor: Alex Cozer, jurnal.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii