Selectați pagina

CEDO a respins solicitarea unui transsexual din Finlanda de a recunoaşte căsătoriile de acelaşi sex

CEDO a respins solicitarea unui transsexual din Finlanda de a recunoaşte căsătoriile de acelaşi sex

judecata lumeascajudecDecizie pro-familia la CEDO. Înalta Curte Europeană a Drepturilor Omului a respins plângerea unei femei transsexual din Finlanda. Heli Hamalainen şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că este obligată să îşi schimbe statutul său civil, din cauza legislaţiei, care nu recunoaşte căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, scrie vesti.ru 

Înalta Curte a ajuns la concluzia că statele membre ale Consiliului Europei nu sunt obligate să legifereze căsătoriile homosexualilor şi lesbienilor, pentru că pe întreg continentul încă nu este un consens la acest subiect. Prin urmare, Finlanda are libertatea de a lua singură decizii în acest domeniu.

Totodată, Curtea a amintit că parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex se bucură de aceleaşi drepturi, la fel ca şi căsătoriile heterosexuale, de aceea plângerea nu poate fi considerată o încălcare.

Heli Hamalainen s-a născut în 1963 ca bărbat. În 1996 s-a căsătorit cu o femeie, iar în 2002 a devenit tată. În septembrie 2009, a suportat o operaţie prin care şi-a schimbat sexul. Chiar dacă şi-a schimbat numele încă în iunie 2006, el nu şi-a putut schimba şi numărul de identificare pentru ca să fie recunoscut drept femeie în acte.

Autorităţile din Finlanda i-au spus bărbatului transformat în femeie, că aceasta se va întâmpla doar atunci când va divorţa de soţie sau dacă aceasta va accepta să transfere căsătoria lor legală, la un parteneriat civil, condiţie pe care soţia nu a putut-o accepta.

Cei doi soţi au decis să nu divorţeze, pentru că acesta ar fi încălcat convingerile lor religioase. După părerea lor, un contract civil nu va asigura pentru ei şi copilul lor aceleaşi asigurări sociale. În acest fel, solicitarea transexualului pentru schimbarea sexului în acte, dar şi recunoaşterea căsătoriilor unisex a fost respinsă atât în Finlanda, cât şi la CEDO.

Decizia CEDO mai are un precedent. Este pentru a doua oară când înalta curte respinge asemenea solicitare. Prima a fost înregistrată în 2010, care a bulversat opinia publică din Austria. Cunoscută sub numele cazul Schalk şi Kopf contra Austria, CEDO a stabilit că homosexualii nu pot forţa Guvernul austriac să le recunoască legal, sub numele de căsătorie sau altfel, coabitarea.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. marele Păcătos

  cică, prin post şi rugăciune vor ajunge la Dumnezeu…

  şi dacă nu vrea omul de bună voie post şi rugăciune,
  desigur cu războaie şi cu al 3-lea mondial omul vrând-nevrând poate ajunge la aceste mijloace…
  însă cum va fi Voia Domnului, că nu fiecare va ajunge în Împărăţia Cerurilor, ci cum Tatăl a binevoit.

  Sf.Îngeraş otroc Veaceslav zicea, păsările nici într-un caz nu se poate de omorât, ele participă la crearea timpului..
  înainte erau multe păsări, azi, unde şi unde câte un cioroi 2.

  se pare că zeci de ani nu mai are omenirea…cum îmi zic rudele, că uite îmi fac biometric, mai trăiesc vreo câteva zeci de ani, fac familie, copii,… pe urmă mă adresez la Bojâca…
  Hristos vorbeşte prin creştini, dar cu regret – rădăcina patimilor e mai trainică şi mai “dulce” decât povara dragostei, nădejdii, şi a credinţei.

  şcoala învăţa ştiinţele naturii şi astronomia, dar teologia nu a predato, la fel şi mulţi părinţi – nu au fost învăţaţi să zică – fără biserică, fără credinţă, fără fapte omu-i mort, şi îşi aşteaptă judecata fărădelegilor.

  toate aceste fărădelegi din ştirea dată şi altele şi mai urâte vor fi recunoscute peste tot după întronarea omului pierzării – fiarei din bezdnă.

  avionul doborât era planificat să fie doborât cu 2 minute mai târziu, astfel avea să cadă pe teritoriul Rusiei, şi atunci desigur că avea să învinuiască statele unite ale sodomei pe Rusia.

  însă această conducere diavolească nu vor ataca Rusia, ci chiorii de budişti – chinezii – vor fi cei care vor ataca Rusia.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *