Selectați pagina

CEDO a condamnat Bulgaria pentru că nu a recunoscut un transsexual

CEDO a condamnat Bulgaria pentru că nu a recunoscut un transsexual

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că Bulgaria ar fi încălcat dreptul la viață privată al unei femei care se consideră bărbat, din cauză că o instanță bulgară i-a respins acesteia cererea de a își schimba în acte numele și sexul consemnate oficial. CEDO obligă Bulgaria să-i plătească persoanei daune morale în valoare de 7.500 de euro (8.500 dolari), potrivit dpa și Agerpres, citat de Active News.

Un tribunal bulgar a respins cererea femeii ca fiind legal inadmisibilă, chiar dacă a acceptat că aceasta se consideră de gen masculin, trăiește ca un bărbat și a avut o intervenție chirurgicală la sâni.

CEDO a notat că alte instanțe bulgare au aprobat schimbări în registrele de stare civilă în cazuri similare și chestiunea se află în prezent în fața Curții Supreme de Casație a țării.

Reclamanta s-a plâns instanței din Strasbourg că, după ce și-a extirpat sânii, a vrut să facă și operația finală de schimbare de sex, însă medicii au refuzat această procedură până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești care să confirme schimbarea sexului în acte.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii