Selectați pagina

Cea mai mare pensie lunară din Republica Moldova constituie peste 224 de mii de lei

Cea mai mare pensie lunară din Republica Moldova constituie peste 224 de mii de lei

Cea mai mare pensie lunară din Republica Moldova constituie peste 224 de mii de lei. Această pensie aparține unui asigurat care a activat în domeniul financiar-bancar. Informaţiile au fost publicate de deputatul Iurie Reniţă, pe pagina sa de facebook, relatează moldova9.com

IURIE RENIŢĂ, deputat 

Este incredibil cum în cea mai săracă țară din Europa este posibil să primești o pensie uriașă pentru realitățile noastre. Alte aspecte (nu mai puțin incredibile!) le voi prezenta în următoarea postare, în care voi insera integral răspunsul Casei Naționale de Asigurări Sociale la interpelarea mea privind pensiile din Republica Moldova. De moment, rog să găsiți în anexă informația privind numărul și categoriile beneficiarilor de pensii de la 20000 (douăzeci de mii) până la 100000 (una sută mii) de lei lunar și mai mult.

Ministrul Sănătăţii, Familiei şi ProtecţieiSociale, Ala Nemerenco a reacţionat la informaţiile apărute în spaţiul public.

Pensia mamei mele după toate recalculările, vrăjelile și bolboroselile reformatoare a tuturor fostelor guvernări asupra ei, este astăzi egală cu 1604 lei și câțiva bănuți sau 2,6 euro pe zi! (și asta cu 44 ani de stagiu pedagogic în care a contrbuit la educația multor Oameni).

E cu 38 lei mai mare decât coșul minim de consum calculat și ăsta de nu știu care marțieni. La vârsta ei înaintată, țintuită la pat și cu necesități în multe îngrijiri, ar fi murit demult de foame și frig, dacă ar fi mizat pe cei doar 2,6 euro năstrușnici pe zi și nu m-ar fi avut pe mine. 

În pielea ei mai sunt și alții, inclusiv cei cu pensia minimă pentru limita de vârstă egală cu 1079,33 lei, cei care nu au putut din diferite motive să-și argumenteze macar 15 ani de cotizare și se descurcă cu alocația socială de 215 lei și cei care și-au adunat cumva 15 ani și pot primi 539,7 lei. Pe cel cu cea mai mare pensie din Republica Moldova – 224 197,15 lei (două sute douăzeci și patru de mii 197 de lei și 15 bani) îl cam bate vânt rece de pensia celor de mai sus.

El primește cât 1000 pensionari ce benficiază de o alocație socială de stat egală cu 7 lei în zi. Și nu este singurul. Cum se formează pensia procurorilor și judecătorilor este un alt subiect interesant. Iată-așa au fost create lumi paralele. Lumea lor și lumea noastră. Subiectul pensiilor și salarizării personalului din sistem (social și medical) e cel mai dureros. De aia am început de aici.

Informaţia despre cea mai mare pensie din Republica Moldova a stârnit un val de critici dure în spaţiul online.

Precizăm că, potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale, în total în Republica Moldova sunt 686 mii de pensionari, inclusiv 526 mii care primesc pensii pentru limită de vârstă (în mediu 1304,8 lei), 133 mii – pensii de dizabilitate (1019,5 lei), 14,1 mii – pensii de urmaş (667,2 lei).

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *